Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αναζητείται πολιτικό όραμα μακριά από τις συντάξεις και διορισμούς στο Δημόσιο

Αναζητείται πολιτικό όραμα μακριά από τις συντάξεις και διορισμούς στο Δημόσιο
Στο …κυνήγι των ψηφοφόρων επιδίδονται τα κόμματα εντός της Βουλής των Ελλήνων
Με …καζάνι που βράζει μοιάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαιώνει ότι το πολιτικό σκηνικό μοιάζει  με …κινούμενη άμμος.
Ο μεγάλος κριτής αναμφισβήτητα είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος με τη ψήφο του θα αναδιατάξει εκ νέου το πολιτικό  σκηνικό  μοιράζοντας αρχικά  εκλογικά  ποσοστά και στη συνέχεια ρόλους.
Στο …κυνήγι των ψηφοφόρων επιδίδονται τα κόμματα εντός της Βουλής των Ελλήνων όπως και αυτά που είναι εκτός του Κοινοβουλίου.
Η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποσυρθεί  από το  Κίνημα Αλλαγής αλλά και ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ να αποσυρθεί όταν  έρθει  η συμφωνία της ονομασίας των Σκοπίων έρθει προς  ψήφιση στη Βουλή.
Είναι εμφανής η δυσκολία των κομμάτων να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που όπως δείχνουν είναι μεγαλύτερα από τα  ίδια και βάζουν σε κίνδυνο  την πολιτική τους επιβίωσή.
Τα τελευταία οκτώ  χρόνια  τα παραδοσιακά  κόμματα εξουσίας όπως η Νέα  Δημοκρατία  και το ΠΑΣΟΚ  πλήρωσαν την έλευση των Μνημονίων για τη χρεοκοπία της χώρας.
Η τιμωρητέα  στάση των  ψηφοφόρων έναντι των κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα  σε χρεωκοπία έδωσε την ευκαιρία  εκπροσώπησης μικρότερων κομμάτων στη Βουλή και οδήγησαν  το ΣΥΡΙΖΑ  στην κυβέρνηση.
Πάντως η στάση των ψηφοφόρων να αλλάξει την κυβερνητική σύνθεση  δεν έφερε  τις πολυπόθητες λύσεις που προσδοκούσε όπως και αυτά που τους υποσχέθηκαν.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποδέχθηκε το δικό τη Μνημόνιο και οδεύει προς το τέλος της τετραετής κυβερνητικής του θητείας αναζητώντας εκείνο το αφήγημα που θα τον διατηρήσει στον προθάλαμο της εξουσίας.
Οι ψηφοφόροι αργά η γρήγορα  θα κληθούν να εκλέξουν  τη νέα κυβέρνηση με τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών και  τοποθετείται χρονικά  τους επόμενους 12 μήνες.
Η στρατηγική των κομμάτων της Αντιπολίτευσης  είναι εστιασμένη στην προσέλκυση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων των  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ωστόσο η προοπτική  αυτή θα έχει  αποτέλεσμα  για τα κόμματα που θα την επιλέξουν ή θα βρεθούν προ εκπλήξεων;  
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μια κυβέρνηση  για να  τιμωρήσουν την προηγούμενη ή θα επιλέξουν μία κυβέρνηση που μπορεί  να τους βελτιώσει τη ζωή;
Τα κόμματα μπορούν να δώσουν ένα νέο όραμα στην κοινωνία  που να κρατά αποστάσεις  από τους το ύψος των συντάξεως και τους διορισμούς στο Δημόσιο τομέα.
Ωστόσο οι ψηφοφόροι δύσκολα αλλάζουν συνήθειες με βάση το εκλογικό ιστορικό από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα  
Η σταθερή συμπεριφορά των ψηφοφόρων βγάζει  πρωθυπουργό και αφήνει τη χώρα σχεδόν με τα ίδια προβλήματα στο επόμενο πρωθυπουργό.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης