Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παιχνίδι καθυστερήσεων από την κυβέρνηση - Ανοιχτό το ενεδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους

tags :
Παιχνίδι καθυστερήσεων από την κυβέρνηση - Ανοιχτό το ενεδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους
Παιχνίδι καθυστερήσεων από την κυβέρνηση - Ανοιχτό το ενεδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους
Το παιχνίδι των καθυστερήσεων προσπαθεί να παίξει η κυβέρνηση αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με τις ψήφους 180 βουλευτών κάτι που είναι ανέφικτο με την σημερινή διάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Για πρώτη φορά, σε αντίθεση με όσα έλεγε μέχρι πρότινος και σε απάντηση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας απομένει μόνο να ορίσει τις εκλογές όσο και στον Πάνο Καμμένο που ζήτησε να εγκριθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό με 180 ψήφους, άνοιξε ζήτημα έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών από αυξημένη πλειοψηφία. «Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.
Την ίδια στιγμή, η παροιμία που επέλεξε το Μαξίμου προς απάντηση στο αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πυροδότησε αντιφατικές αντιδράσεις.
Η φράση «ας του θυμίσει κάποιος ην παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…» έδωσε το έναυσμα για καινούρια πηγαδάκια στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν το γρίφο. «Προμηνύονται εκλογές το φθινόπωρο ή στέλνουν μήνυμα ότι θα εξαντλήσουν μέχρι τέλους την τετραετία;», σημείωναν χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας με 180 ψήφους, αν και όταν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή, στην κυβέρνηση έχουν επίγνωση ότι θα είναι ένας σκόπελος που δύσκολα θα ξεπεράσουν καθώς με τα σημερινά δεδομένα, η κοινοβουλευτική δύναμη των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνει.
Και με δεδομένο την ξεκάθαρη άρνηση της ΝΔ και των 76 βουλευτών της , όπως και της ΔΗΣΥ (20),καθώς και του ΚΚΕ (15), αλλά και της Ένωσης Κεντρώων (15), αλλά και των 15 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, της απομένουν να διερευνήσει  τις τυχόν διαρροές που μπορεί να προκύψουν από το Ποτάμι (6), από τους ΑΝΕΛ (7) και τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές.
Θέλοντας να θολώσουν τα νερά από το Μαξίμου, υποστηρίζουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς έως ότου έρθει η στιγμή να βρεθεί αντιμέτωπη με αυτόν το σκόπελο η κυβέρνηση καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν όσα έχουν συμφωνηθεί από την γείτονα.
Μέχρι τότε θα μετρούν, θα σβήνουν και θα γράφουν ονόματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη αντιπολίτευση και έτσι η εκλογολογία καλά κρατεί!

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης