Σε απεργία προχωρούν οι πιλότοι της Ryanair, στις 12 Ιουλίου 2018

Σε απεργία προχωρούν οι πιλότοι της Ryanair, στις 12 Ιουλίου 2018
Απεργία κήρυξαν οι πιλότοι της Ryanair
Σε απεργία αναμένεται να προχωρήσουν, στις 12 Ιουλίου 2018, οι πιλότοι της Ryanair, καθώς, σύμφωνα με το ιρλανδέζικο εργατικό συνδικάτο, η αεροπορική εταιρεία δεν ικανοποίησε τα αιτήματά τους αναφορικά με τις νέες εργασιακές πρακτικές.
Οι πιλότοι της Ryanair που έχουν δικαίωμα ψήφου σε μια ψηφοφορία του συνδικάτου Forsa/IALPA, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι εξωτερικοί συνεργάτες, ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της 24ωρης απεργίας την άλλη εβδομάδα.
Το συνδικάτο τόνισε ότι ανέφερε στην Ryanair ότι θα την ενημερώσει εν ευθέτω χρόνω για περαιτέρω απεργίες, σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένει διαθέσιμο και πρόθυμο να συμμετάσχει σε συζητήσεις για τα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση της απεργιακής κινητοποίησης.
Η Ryanair Holdings έκλεισε με αυξημένη κερδοφορία το οικονομικό έτος Μαρτίου 2017-Μαρτίου 2018, με την επίδοση να διαμορφώνεται στα 1,45 δισεκ. ευρώ, έναντι 1,32 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια σύγκριση, στα 7,15 δισεκ. ευρώ.
Ωστόσο, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξέδωσε προειδοποίησε κέρδους για το οικονομικό έτος 2019, αναμένοντας την επίδοση μεταξύ 1,25 δισεκ. και 1,35 δισεκ. ευρώ, εξαιτίας αυξημένου κόστους που προκύπτει από τις υψηλότερες τιμές καυσίμων.
Η Ryanair μετέφερε 130,3 εκατομμύρια επιβάτες για την περίοδο Μαρτίου 2017-Μαρτίου 2018, επίδοση κατά 9% βελτιωμένη σε ετήσια σύγκριση, με τη μέση τιμή εισιτηρίου να φθάνει τα 39,4 ευρώ (μείωση κατά 3%).
Η μετοχή της εταιρείας στις χρηματιστηριακές αγορές του Δουβλίνου έκλεισε σήμερα με άνοδο της τάξεως του 5,1%, στα 16,3 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 18,9 δισεκ. ευρώ.

Διαβάστε: Μισθολογικό χάσμα 67% μεταξύ των δύο φύλων, για τους εργαζομένους της Ryanair

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS