Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αναστασάτος (Eurobank): Ανάπτυξη με αρνητική πιστωτική επέκταση δεν γίνεται

tags :
Αναστασάτος (Eurobank): Ανάπτυξη με αρνητική πιστωτική επέκταση δεν γίνεται
Αναστασάτος (Eurobank): Ανάπτυξη με αρνητική πιστωτική επέκταση δεν γίνεται
Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Eurobank δρ. Τάσος Αναστασάτος μιλώντας στο Banking Forum της ΕΕΔΕ που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έδωσε έμφαση στη σημασία συνέχισης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι «απαιτούνται εμπροσθοβαρείς πολιτικές για ανάκτηση εμπιστοσύνης αγορών, σε βάθος χρόνου ώστε να υπάρξει θετική επίδραση στο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης».
Σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις εντοπίζονται στο άνοιγμα αγορών αγαθών &υπηρεσιών, στην επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης, στη βελτίωση πλαισίου χρήσης γης/ολοκλήρωση κτηματολογίου και στις ενεργητικές πολιτικές αγοράς εργασίας.
Ο κ. Αναστασάτος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες ακόμη και σήμερα διαθέτουν πόρους για να στηρίξουν επενδυτικές προσπάθειες, είτε μόνες τους είτε από κοινού με διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες.
Ταυτόχρονα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και πλατφόρμες στήριξης της εξωστρέφειας.
«Ανάπτυξη με αρνητική πιστωτική επέκταση δεν γίνεται.
 Ωστόσο η πιστωτική επέκταση σε αυτό τον κύκλο θα ακολουθητέ την ανάκαμψη, δεν θα την οδηγήσει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Αναμένουμε ότι ο βαθμός πιστωτικής επέκτασης θα επιστρέψει σε θετικά επίπεδα τα επόμενα χρόνια ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του προβλήματος των NPEs, την επιστροφή καταθέσεων και τη βελτίωση της πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά, πρόσθεσε ο κ. Αναστασάτος.

  www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης