Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε απόγνωση οι εκτροφείς χοίρων εξαιτίας των δασμών από Κίνα και Μεξικό

ΗΠΑ: Σε απόγνωση οι εκτροφείς χοίρων εξαιτίας των δασμών από Κίνα και Μεξικό
Αρκετές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επενδύσεων εκτός αμερικανικού εδάφους
Ο εμπορικός πόλεμος που έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ δεν πλήττει μόνο τους «αντιπάλους» τους αλλά έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας.
Μεταξύ των πρώτων που πλήττονται είναι οι εκτροφείς χοίρων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο δασμών από Κίνα και Μεξικό, κάτι που θα τους στοιχίσει πολλά κεφάλαια και πιθανώς θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε επενδύσεις και εκτός ΗΠΑ.
Ο εν λόγω κλάδος είχε γνωρίσει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια έχοντας κατά κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό, κάτι που σαφώς δέχεται ισχυρό πλήγμα λόγω των δασμών που αναμένεται να επιβληθούν.
«Παγώσαμε όλες μας τις επενδύσεις, όχι μόνο γιατί μπορεί να χάναμε χρήματα αλλά και γιατί δεν γνωρίζουμε εάν το να παραμείνουμε στις ΗΠΑ είναι κάτι που θα μας κάνει καλό, με δεδομένο ότι πλήττεται η εικόνα της ως εξαγωγική χώρα», υποστηρίζει, μιλώντας στο CNBC, ο Ken Maschhoff, πρόεδρος της Maschhoff Family Foods, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εκτροφείς χοίρων στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι το Μεξικό επέβαλε δασμούς 10% στις εισαγωγές κοτόπουλων και κατεψυγμένου χοιρινού από τις ΗΠΑ στις 5 Ιουνίου 2018, ενώ από αύριο Πέμπτη 5/7 θα επιβάλλει νέους δασμούς ύψους 20%, ως απάντηση στους δασμούς που έχει επιβάλλει ο Donald Trump στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.
Επιπρόσθετα στην Κίνα τίθενται σε ισχύ οι δασμοί ύψους 25% στις εισαγωγές χοιρινού από τις ΗΠΑ την Παρασκευή 6/7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης