Τελευταία Νέα
Διεθνή

ARD: Δυσαρεστημένο το 78% με τη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού - «Βουτιά» στη δημοτικότητα Seehofer

ARD: Δυσαρεστημένο το 78% με τη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού - «Βουτιά» στη δημοτικότητα Seehofer
Στο 48% η δημοτικότητα της Angela Merkel
Σχεδόν τέσσερις στους πέντε Γερμανούς δηλώνουν δυσαρεστημένη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, όπως αποδεικνύει δημοσκόπηση του δικτύου ARD, η οποία δόθηκε σήμερα (5/7) στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για ποσοστό κατά 15 μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με αντίστοιχη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2018, με μόλις το 21% να δηλώνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «κάνει καλά τη δουλειά της».
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των βασικών «παικτών» της πολιτικής ζωής της χώρας, το ποσοστό της Angela Merkel υποχώρησε στο 48%, μειωμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αυτό του Horst Seehofer (υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU) «προσγειώθηκε» στο 27%, με απώλειες 27 ποσοστιαίων μονάδων.



Το 73% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση υποστήριξε ότι η στάση του Seehofer έναντι της Merkel στο μεταναστευτικό αποδυνάμωση το CSU, αλλά ταυτόχρονα ένα 55% τονίζει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι κάποιος ασκεί κριτική στην πολιτική Merkel αναφορικά με την παροχή ασύλου και την πολιτική της στο προσφυγικό πρόβλημα.
Επιπρόσθετα ένα 75% θεωρεί ότι έχει φθάσει η στιγμή να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ CDU και CSU.



Σε περίπτωση που γίνονταν αυτή τη στιγμή εκλογές η ένωση CDU/CSU θα λάμβανε περί του 30% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με τον Ιούνιο), με το SPD να παραμένει σταθερό στο 18%, ενώ το AfD ενισχύθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 16%, με το FDP να παραμένει σταθερό στο 8%.
Η Αριστερά έχασε μία μονάδα και είναι στο 9%, ενώ οι Πράσινοι ενισχύθηκαν κατά μία μονάδα και αγγίζουν το 14%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης