Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbus: Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καμία ιδέα για το πώς θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση

tags :
Airbus: Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καμία ιδέα για το πώς θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders, άσκηε κριτική απέναντι στην προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις
Οξύτατη κριτική απέναντι στη βρετανική κυβέρνηση άσκησε για ακόμα μία φορά ο διευθύνων σύμβουλος της ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus, Tom Enders, υποστηρίζοντας ότι το Λονδίνο δεν έχει «καμία ιδέα» για το πώς θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι νέες δηλώσεις του CEO της Airbus έρχονται μόλις δύο εβδομάδες μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι θα σταματήσει την παραγωγή αεροσκαφών στη Βρετανία, εάν το Brexit προκαλέσει αναταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού της.
Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων βρετανών νομοθετών, οι οποίοι τόνισαν ότι η Aibus, καθώς και άλλες επιχειρήσεις, δεν πρέπει να εμπλέκονται σε πολιτικές διαμάχες.
Μιλώντας κατά την ετήσια ενημέρωση της Airbus νωρίτερα εντός της ημέρας, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus αγνήσε αυτές τις προειδοποιήσεις, ασκώντας κριτική απέναντι στην προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στις χαρούμενες ημέρες του καλοκαιριού και στην τρέχουσα σύγχυση που υπάρχει γύρω από το Brexit.
«Ο ήλιος λάμπει έντονα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου βαδίζει προς τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της και η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας εξακολουθεί να μην έχει καμία ιδέα και καμία σύναιση για τον τρόπο εφαρμογής του Brexit χωρίς να προκληθεί κάποια σοβαρή ζημιά», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Tom Enders, σύμφωνα με αναφορές.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη (4/7), ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Ralf Speth, έστειλε επίσης σαφές μήνυμα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, τονίζοντας ότι εάν δεν υπάρξει μία σωστή συμφωνία, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων θα πρέπει να κλείσει τα εργοαστάσια παραγωγής στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης