Τελευταία Νέα
Οικονομία

Vijlbrief (EWG): Αυτοκαταστροφικό να αναβληθεί η περικοπή σε συντάξεις - αφορολόγητο

Vijlbrief (EWG): Αυτοκαταστροφικό να αναβληθεί η περικοπή σε συντάξεις - αφορολόγητο
"H μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό", σύμφωνα με τον  Hans Vijlbrief
«Παγώνει» τα σενάρια περί πιθανής αναβολής των περικοπών στις συντάξεις ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup (EWG), Hans Vijlbrief.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» υπογραμμίζει ότι τo πακέτο με τη συνταξιοδοτική και τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και τα ενδεχόμενα αντίμετρα, αφορούν τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του προϋπολογισμού, την προώθηση της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης και την εξασφάλιση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, στο οποίο οι επενδυτές και οι πολίτες θα έχουν εμπιστοσύνη.
Τονίζει ότι «η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της στη ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτό το δρόμο».
Ακόμη, αποσαφηνίζει ότι η επιτήρηση δεν αφορά νέους όρους, αλλά την ολοκλήρωση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ESM και τη μη αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων που θεσπίστηκαν τα τελευταία 8 έτη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης