Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η Ελλάδα μπαίνει σε μια γυάλα μέχρι το 2021

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η Ελλάδα μπαίνει σε μια γυάλα μέχρι το 2021
"Δεν θα πάμε να λύσουμε το θέμα στα Σκόπια και να προκαλέσουμε ένα πρόβλημα στην Ελλάδα"
«H Ελλάδα μπαίνει σε μια γυάλα μέχρι το 2021», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακή» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος  επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ ότι «πρόκειται για 4ο Μνημόνιο».  
Κατά τον ίδιο, η πρόσφατη συμφωνία για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι «καλοδεχούμενη αλλά δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη διευθέτηση του χρέους -μείωση- που έγινε το 2012 με το PSI».
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η συμφωνία αυτή «δεν δικαιολογεί τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα διότι είναι επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες», και «δείχνει ότι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, όπως μαρτυρά, ούτως ή άλλως, η συνεχιζόμενη παρουσία των capital controls».
Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι στον P. Moscovisi είπε το αυτονόητο, «εμείς καταψηφίσαμε τη μείωση και κανείς Έλληνας δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις. Εάν, λοιπόν, είναι να ακυρωθεί η συμφωνία για τις συντάξεις και αν είναι να ακυρωθούν και οι υπόλοιπες συμφωνίες, είναι καλοδεχούμενο. Αλλά να το ξέρουμε. Να μην κοροϊδευόμαστε!».
Κληθείς να απαντήσει αν η άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να κυρώσει τη συμφωνία Τσίπρα – Zaev έχει προκαλέσει επιπλοκές με τους εταίρους στην επιχείρηση της οικονομικής ανάταξης, o κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι έχει ξεκαθαρίσει «τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τη στάση μας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τη θεωρούμε μια κακή ετεροβαρή συμφωνία που ενώ συμφωνεί στο όνομα "Βόρεια Μακεδονία" την ίδια στιγμή δίνει στα Σκόπια τη "μακεδονική γλώσσα" και την "μακεδονική εθνικότητα"».
Συμπλήρωσε ότι για το λόγο αυτό κατέθεσε πρόταση μομφής η ΝΔ, ενώ «μομφή της κάνει και ο ελληνικός λαός με τη στάση του όλες τις τελευταίες μέρες».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει καταστήσει σαφές ότι «δεν θα πάμε να λύσουμε το θέμα στα Σκόπια και να προκαλέσουμε ένα πρόβλημα στην Ελλάδα», κάτι που κατά τον ίδιο,  «οι εταίροι μάς καταλαβαίνουν».
Τέλος, περί πιθανών συνεργασιών της ΝΔ, υπενθύμισε δήλωση ότι «ακόμα και αν η ΝΔ έχει αυτοδυναμία, θα απευθυνθούμε σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να συγκροτήσουμε μια πλατιά συμμαχία», ενώ σχετικά με τον Κ. Μίχαλο σχολίασε ότι «σε συνέντευξή του την προηγούμενη Κυριακή δήλωσε πόσο μεγάλο ηγέτη θεωρεί τον κ. Τσίπρα. Έδωσε, λοιπόν, ο ίδιος την καλύτερη απάντηση για τη διαγραφή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης