Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας - Θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ

Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας - Θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ
Η ομιλία του έχει προγραμματιστεί για τις 19.00 σε αίθουσα γνωστου ξενοδοχείου της πόλης
Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 19.00 θα μιλήσει για την οικονομία στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, ενώ θα ακολουθήσουν δύο συνεχόμενα ταξίδια στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει την ευκαιρία να κάνει παρεμβάσεις και συναντήσεις για τα εθνικά μας θέματα, το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές χωρίς κατηγορίες, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και το προσφυγικό.
Η γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, λόγω της συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία, ύστερα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις στην οικονομία και τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, της πρώτης χωρίς μνημόνιο, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 8 Σεπτεμβρίου και φέτος έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη κατευθείαν για το Λονδίνο, όπου αύριο Τρίτη θα πάρει μέρος στη "Διαδικασία του Βερολίνου" για τα Δυτικά Βαλκάνια.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel και είναι η πρώτη φορά που προσκαλείται η Ελλάδα σε αυτή.
Η "Διαδικασία του Βερολίνου" λαμβάνει χώρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, στο πλαίσιο της Βουλγαρικής Προεδρίας της Ε.Ε. και ύστερα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη (11-12/7), στην οποία θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης