Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα «τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό» προκαλεί ο Καμμένος - Tάχθηκε κατά της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση

Νέα «τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό» προκαλεί ο Καμμένος - Tάχθηκε κατά της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ψηφίζει τον Κλεισθένη επί της αρχής και η διάταξη την οποία απειλεί να καταψηφίσει στηρίζεται από το ΚΚΕ, στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν
Με νέα κρίση απειλεί την κυβέρνηση ο συγκυβερνήτης κ. Πάνος Καμμένος ο οποίος αφού κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη στο γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» για την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στον απόηχο της τοποθέτησης του Κώστα Κατσίκη ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε ταχθεί από το βήμα της Βουλής κατά της απλής αναλογικής που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, την Δευτέρα και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% σε ότι αφορά την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργώντας προβληματισμό για την πορεία του νομοσχεδίου και δοκιμάζοντας για άλλη μια φορά την συνοχή της κυβέρνησης.
Πάντως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς ερμηνεύουν την διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου σαν μια ακόμη «τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό» που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.
«Η ένστασή του εστιάζεται στο εκλογικό» επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη καθώς όπως υποστηρίζουν, ο κ. Καμμένος ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο αλλά διαφωνεί με τη διάταξη της απλής αναλογικής, την οποία όμως ψηφίζει το ΚΚΕ.
Οπότε όλα καλά».
Κάπως έτσι, αναμένεται να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος για την κυβέρνηση.
Ο «Κλεισθένης Ι» αναμένεται να ψηφιστεί πριν το τέλος της εβδομάδας και με αυτό το νομοσχέδιο θα ρίξει αυλαία η ολομέλεια της Βουλής καθώς από τις 16 Ιουλίου ξεκινούν τα θερινά τμήματα.  
Εν τω μεταξύ τα σενάρια περί προσφυγής στην κάλπη κατέχουν «υψηλή» θέση στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνει την προσοχή του σε τρεις χρονικές περιόδους.
Έτσι, το σενάριο της προκήρυξης εκλογών στην αυγή του νέου έτους, κερδίζει έδαφος μετά τα τελευταία χρονοδιαγράμματα του Σκοπιανού, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, καθώς θα έχουν χορηγηθεί κάποια επιδόματα και παροχές στο τέλος του 2018 ενώ ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα να θέτει εκβιαστικά διλήμματα με το Σκοπιανό ζήτημα ανοιχτό.
Οι διπλές εκλογές τον Μάιο είναι ένα σενάριο που υπάρχει ούτως ή άλλως στο τραπέζι των συζητήσεων ανεξάρτητα από την έκβαση του Μακεδονικού.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ικανό ποσοστό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) εκφράζει την πεποίθηση ότι το φθινόπωρο του 2018 προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο για προσφυγή στις κάλπες.
Με νωπή ακόμη την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την οποία θα χρησιμοποιήσει ως ισχυρό «όπλο» ο Αλέξης Τσίπρας με το επιχείρημα ότι «τα δύσκολα μένουν πίσω και η χώρα μπαίνει πλέον σε ανοδική τροχιά» με την επιτυχημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με το φόβο της μείωσης των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019, το ερχόμενο φθινόπωρο αποτελεί την καλύτερη περίοδο για προκήρυξη εκλογών, σημειώνουν με νόημα, οι ίδιες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης