Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σταθερός στο 2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Σταθερός στο 2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Η άνοδος στις τιμές της ενέργειας αντισταθμίστηκε από την πτώση στον τομέα υπηρεσιών
Σταθερός παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (12/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία δεν επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για επιτάχυνση.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό αύξησης με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αρχικές εκτιμήσεις ανέμεναν ο πληθωρισμός να σκαρφαλώσει στο 2,1%.
Η σταθερότητα του πληθωρισμού οφείλεται σε δύο αντίθετες τάσεις, και συγκεκριμένα στην απότομη επιτάχυνση των τιμών στον τομέα της ενέργειας και στην επιβράδυνση των τιμών στον τομέα υπηρεσιών.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρέμεινε σταθερός στο 2,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% των αρχικών εκτιμήσεων.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, τόσο ο δείκτης τιμών καταναλωτή όσο και ο Εναρμονισμένος ΔΤΚ παρέμειναν αμετάβλητοι τον Ιούνιο, σε σύγκριση με την αύξηση του 0,1% που ανέμενε αρχικά η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης