Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στις Βρυξέλλες - Έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών του ΝΑΤΟ - Η απειλή του Trump

Θρίλερ στις Βρυξέλλες - Έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών του ΝΑΤΟ - Η απειλή του Trump
Όπως μεταδίδει το Associated Press, είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση των ηγετών του ΝΑΤΟ, λόγω των απαιτήσεων του Trump για αυξημένες αμυντικές δαπάνες 
Σε θρίλερ εξελίσσεται -όπως αναμενόταν άλλωστε- η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, είναι διατεθειμένος να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, o Trump τίναξε στον αέρα μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
στον αέρα, εξαπολύοντας επίθεση στους υπόλοιπους ηγέτες για το θέμα των δαπανών αλλά και των ευρωπαϊκών εμπορικών πρακτικών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ζήτησαν από τις χώρες μη-μέλη (Ουκρανία, Γεωργία) να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ώστε να διεξαχθεί μια έκτακτη συνεδρίαση μόνο των ηγετών του ΝΑΤΟ.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση εν μέσω των πιέσεων του Trump για αυξημένες αμυντικές δαπάνες.

Οι πληροφορίες για απειλές 

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το DPA μετέδιδε, ότι ο Trump απείλησε να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, πληροφορίες που ωστόσο διαψεύστηκαν στη συνέχεια.
Ειδικότερα, το DPA μετέδιδε ότι αιτία είναι οι χαμηλές αμυντικές δαπάνες πολλών συμμαχικών κρατών, που απέχουν από τον στόχο για ετήσια έξοδα της τάξης του 2% του ΑΕΠ για τις ένοπλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης