Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno: Το τελευταίο Eurogroup που η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα

tags :
Centeno: Το τελευταίο Eurogroup που η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα
Το ελληνικό ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα, αλλά θα ακούσουμε το πρόγραμμα που θα έχει η Ελλάδα μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου, ανέφερε ο Centeno
Το σημερινό είναι το τελευταίο Eurogroup που η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα, δήλωσε ο Mario Centeno, επικεφαλής του Eurogroup, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα, αλλά θα ακούσουμε το πρόγραμμα που θα έχει η Ελλάδα μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Αυγούστου, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα σταθερότητας του ESM, διασφαλίζοντας τη θέση της στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής για την ενεργοποίηση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας, όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 472/2013 (μέρος του αποκαλούμενου «δίπτυχου») διευκολύνει την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, αξιοποιώντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί.
Θα στηρίξει την ολοκλήρωση, την υλοποίηση και τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ελληνικές αρχές.
Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των αγορών και, συνεπώς, να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, ιδίως κατά την αμέσως μετά το πρόγραμμα περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης