Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένωση Κεντρώων: Τεράστιο πλεονέκτημα υπέρ των Σκοπίων - Χάσαμε ένα χαρτί πίεσης

Ένωση Κεντρώων: Τεράστιο πλεονέκτημα υπέρ των Σκοπίων - Χάσαμε ένα χαρτί πίεσης
Η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει τη συμφωνία για την αλλαγή ονομασίας της πΓΔΜ
Για σημαντικό πλεονέκτημα υπέρ των Σκοπίων κάνει λόγο η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας τη συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ.
«Παρότι η κυβέρνηση βασίζεται στα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι πρέπει τα Σκόπια να υλοποιήσουν τη συμφωνία, ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη του ΝΑΤΟ, όλοι καταλαβαίνουμε ότι χάθηκε ένα χαρτί που είχαμε επί χρόνια να ασκούμε πίεση στα Σκόπια» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Επίσης, η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «η λέξη Μακεδονία κατακτήθηκε από τα Σκόπια, όπως είναι η γλώσσα και η εθνότητα και ακόμη και αν ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί πήραν αυτά που θέλανε με την υπογραφή του κ. Κοτζιά.
Μία εθνική υπόθεση χάθηκε και ένα τεράστιο πλεονέκτημα δημιουργήθηκε υπέρ των Σκοπίων ακόμη και αν ακυρωθεί και να μην ισχύσει η συμφωνία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για την Ένωση Κεντρώων η μόνη λύση είναι δημοψήφισμα στην Ελλάδα για να ερωτηθεί ο λαός για αυτά που υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, διάγγελμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι ο ελληνικός λαός απορρίπτει τη συμφωνία και απαιτεί από τα Σκόπια να μην χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας.
Προδικάζουμε, ότι η επόμενη Βουλή θα κάνει εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης