Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Οι ΗΠΑ θα κερδίσουν στον εμπορικό πόλεμο - Αλλάζει το οικονομικό τοπίο υπέρ των ΗΠΑ

El-Erian: Οι ΗΠΑ θα κερδίσουν στον εμπορικό πόλεμο - Αλλάζει το οικονομικό τοπίο υπέρ των ΗΠΑ
El-Erian: Γιατί οι ΗΠΑ κερδίζουν και θα κερδίσουν στον εμπορικό πόλεμο
Ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, δήλωσε σήμερα (13/7) ότι «οι ΗΠΑ θα κυριαρχήσουν στον εμπορικό πόλεμο κατά της Κίνας, επειδή η Κίνα είναι μια "λιγότερο ανοικτή οικονομία" από τους δυτικούς αντιπάλους της».
Ο El-Erian είπε ότι «κερδίζουμε και θα κερδίσουμε τον εμπορικό πόλεμο», σύμφωνα με το CNBC.
«Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι στο τέλος της ημέρας οι ΗΠΑ θα κυριαρχήσουν, επειδή η Κίνα είναι μια λιγότερο ανοικτή οικονομία, επειδή οι ΗΠΑ είναι μια πιο δυναμική οικονομία, τελικά μπορεί να καταλήξετε σε μια κατάσταση όπου «η θέση της οικονομίας των ΗΠΑ σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο θα είναι καλύτερη», είπε.
Παρόλα αυτά, ο πρώην κληρονόμος του Gross ίσως πάει πολύ μακριά για να περιγράψει τις μη παραδοσιακές Ο El-Erian δήλωσε ότι εφόσον οι κίνδυνοι είναι διαχειρίσιμοι, όλα θα είναι καλά όσον αφορά τις ΗΠΑ.
«Ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους είναι ότι μπορεί να αλλάξει το παγκόσμιο οικονομικό τοπίο με τρόπο που ευνοεί τις ΗΠΑ.
Επειδή οι χώρες θα συνειδητοποιήσουν ότι αν εισέλθουμε σε εμπορικό πόλεμο, ενώ όλοι υποφέρουν, οι ΗΠΑ θα τα καταφέρουν καλύτερα σε σχετικούς όρους» είπε.
Ο El-Erian είναι ίσως ο πιο αξιοσέβαστος στην αμερικανική οικονομική κοινότητα όπου μιλά υπέρ των επιθετικών τακτικών του Trump για το εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης