Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Κικίλιας: Η ΝΔ με την κατάθεση της τροπολογίας απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις

Β. Κικίλιας: Η  ΝΔ με την κατάθεση της τροπολογίας απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις
"Οι περικοπές και οι φόροι είναι η εύκολη λύση για τους οπορτουνιστές της κυβέρνησης", ανέφερε ο Β. Κικίλιας
«Η Νέα Δημοκρατία με την κατάθεση της τροπολογίας, απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις», τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Πρόσθεσε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, σημειώνοντας πως η  ανόρθωση της Ελλάδας περνάει μέσα από την Ανάπτυξη, το κράτος οφείλει να εγγυάται κοινωνική ευημερία και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες και αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος.
«Χρειάζεται σχέδιο, δουλειά και όραμα. Οι περικοπές και οι φόροι είναι η εύκολη λύση για τους οπορτουνιστές της κυβέρνησης, που το μόνο το οποίο τους νοιάζει είναι η παραμονή στην καρέκλα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το εάν αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα και τι χρειάζεται για να δοθεί οριστική λύση χωρίς περαιτέρω μείωση των συντάξεων, απάντησε ότι «η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια καταιγίδα επενδύσεων, που θα δημιουργήσει νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα επιφέρει αύξηση των εισφορών στα ταμεία».
Σύμφωνα με τον κ.Κικίλια, «με την πολιτική της υπερφορολόγησης και της παρεμπόδισης των επενδύσεων, που υπηρετούν πιστά οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ότι οι συντάξεις τους θα κοπούν ξανά και ξανά».
Ο ίδιος σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην άρνηση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ P. Moscovisi περί ύπαρξης 4ου μνημονίου, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «οι Έλληνες ξέρουν καλά ότι Τσίπρας-Καμμένος τους χρεώνουν 5,2 δισ. μέτρα με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια» και σημειώσε ότι «ο κ. Moscovisi πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απάντηση που του άρμοζε».
Περαιτέρω, για την κατάτμηση των περιφερειών Β΄ Αθήνας και Αττικής ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την υπέρβαση και έμεινε πιστός στη δέσμευσή του υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών», προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί τοξική και ταξική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «η άρνηση της ψήφου στους νέους Έλληνες του εξωτερικού είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά, που θα έπρεπε να είναι στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής».
Ακόμη, τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής -Σκοπιανό, Αλβανικό- και φυσικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Κληθείς να σχολιάσει την ίδρυση κομμάτων που απευθύνονται στον Δεξιό χώρο, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ΝΔ οδεύει στο να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς».
Τέλος, για το προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει όλη την Ευρώπη, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, εκτίμησε ότι «μετά την τελευταία απόφαση επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός στο έλεος των εντολών ξένων κέντρων» ενώ σημείωσε ότι «απαιτείται αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης