Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εγγλέζος (ΣΕΔ): Το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2018» έφτασε στο τέλος του

Εγγλέζος (ΣΕΔ): Το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2018» έφτασε στο τέλος του
Tο «Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2018» ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου, με Ημερίδα που έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου με την τακτική Γεν. Συνέλευση της τράπεζας «Eurobank Ergasias A.E.»
«Μετά από ένα πεντάμηνο «Μαραθώνιο» το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2018» έφτασε στο τέλος του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, Μπάμπης Εγγλέζος, κάνοντας έναν απολογισμό.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου, με Ημερίδα που έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου με την τακτική Γεν. Συνέλευση της τράπεζας «Eurobank Ergasias A.E.».
Στο διάστημα αυτό των 5 μηνών, σύμφωνα με τον κ. Εγγλέζο,  έγιναν 18 σεμινάρια ενημέρωσης των φοιτητών, με διάφορα θέματα όπως: πώς πρέπει να παρακολουθούν και να μελετούν μια εισηγμένη εταιρεία, τι πρέπει να προσέχουν σε κάθε Γεν. Συνέλευση και πώς να αξιολογούν την Εταιρική Διακυβέρνηση, το management, τα οικονομικά στοιχεία και τις προοπτικές της εταιρείας, την παρουσία των μελών του ΔΣ στη Γεν. Συνέλευση και την επαρκή και σφαιρική ενημέρωση των μετόχων από τη διοίκηση της εταιρείας, την σωστή ενημέρωση της ιστοσελίδας της εταιρείας ώστε να είναι φιλική προς τους μετόχους, τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τον απολογισμό της εταιρείας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, την  σωστή διοργάνωση της Γεν. Συνέλευσης και τη διευκόλυνση των μετόχων ώστε να συμμετέχουν σε αυτήν αλλά και να μπορούν να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες Γεν. Συνελεύσεις εισηγμένων εταιρειών, αλλά και  πολλά άλλα στοιχεία, όπως, ΑΜΚ και ΜΟΔ, εφ’ όσον υπάρχουν, την πορεία και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, τη μερισματική πολιτική κλπ, τα οποία οι φοιτητές αποτυπώνουν και αξιολογούν με τις απαντήσεις τους στο Ερωτηματολόγιο, που συμπληρώνουν μετά από κάθε Γεν. Συνέλευση.
Στα σεμινάρια αυτά δίδαξε τόσο ο ίδιος, όσο και οι Αντιπρόεδροι του ΣΕΔ, Βαγγέλης Νταγκουνάκης και Νίκος Οικονομόπουλος.
Παράλληλα με τα σεμινάρια, έγιναν παρουσιάσεις του Προγράμματος σε 4 Πανεπιστήμια και ένα Κολέγιο,(Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Πανεπιστήμιο Πειραιώς-Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής-Πάντειο Πανεπιστήμιο-Γαλλικό Κολέγιο IdEF), με σκοπό τη μεγαλύτερη προβολή του προγράμματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι φοιτητές και φοιτήτριες, χωρίστηκαν σε ομάδες των 3-5 ατόμων και η κάθε ομάδα ανέλαβε να εκπονήσει εργασία για μία από τις 25 εισηγμένες εταιρείες, που παρακολούθησαν τις Γεν. Συνελεύσεις τους,  με τις οδηγίες που έλαβαν στα σεμινάρια.
Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Εγγέζο,  έχει συσταθεί ομάδα εργασίας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Νίκο Οικονομόπουλο, η οποία επεξεργάζεται τις εργασίες αυτές, για να δημοσιευθούν το Φθινόπωρο στο Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ, με τα ονόματα των φοιτητών που τις εκπόνησαν.
Επίσης, έχει συσταθεί από το ΔΣ του ΣΕΔ, άλλη ομάδα εργασίας, με επικεφαλής τον Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου καθηγητή χρηματοοικονομικών Δρ. Ανδρέα Κουτούπη, η οποία θα επεξεργαστεί τις απαντήσεις στα Ερωτηματολόγια και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα, στο 16ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο του ΣΕΔ, που θα γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ.
Την όλη επίβλεψη του Προγράμματος είχε η Επιτροπή Προεδρείου του ΣΕΔ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΣΕΔ, Μπ, Εγγλέζο, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κουμπάρο και τον Γεν. Γραμματέα, Ανδρέα Κουτούπη.
Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΔ, ο κ. Εγγλέζος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων εταιρειών 2018 και συγκεκριμένα :
-Τα μέλη του ΔΣ και των επιτροπών του ΣΕΔ, που εργάστηκαν για άλλη μια χρονιά με συνέπεια για την ολοκλήρωση του Προγράμματος.
-Τις εισηγμένες εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δέχονται με προθυμία τους φοιτητές στην τακτική Γενική τους Συνέλευση.
-Τους Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και άλλα κορυφαία στελέχη των διοικήσεων των εισηγμένων εταιρειών, που ευχαρίστως δέχονται να φωτογραφηθούν με τους φοιτητές στο τέλος της κάθε Γεν. Συνέλευσης.
-Τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον όμιλο ΤΙΤΑΝ και την ALPHA BANK, που για άλλη μια χρονιά στήριξαν την προσπάθεια μας.
-Τον Όμιλο ξενοδοχείων ΗΛΕΚΤΡΑ που, μέσω του Αντιπροέδρου του ΣΕΔ Γιώργου Κουμπάρου ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, μας διαθέτει τις υπέροχες αίθουσες, με άψογη εξυπηρέτηση.
-Τους αγαπητούς κ.κ. Καθηγητές και Καθηγήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι ενθαρρύνουν και προτρέπουν τους φοιτητές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μάλιστα αρκετοί έχουν καθιερώσει bonus βαθμολογίας!
-Τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, που έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό το πρόγραμμα, το οποίο κάθε χρόνο διευρύνεται και έχει όλο και μεγαλύτερη διείσδυση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Κολέγια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΔ, «το Πρόγραμμα αυτό αναγνωρίσθηκε σαν παγκόσμια πρωτοτυπία σε διεθνές Συνέδριο που έγινε εφέτος στην Ιταλία, και ήδη αρκετοί ευρωπαϊκοί φορείς μας ζήτησαν να τους παρουσιάσουμε τη μεθοδολογία που ακολουθούμε».
«Πρόθεση μας είναι το Πρόγραμμα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, με σκοπό να γίνει ένας μόνιμος θεσμός, ο οποίος θα συνδέει την Ακαδημαϊκή κοινότητα και τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με τις επιχειρήσεις, την αγορά και την πραγματική οικονομία», κατέληξε ο κ. Εγλλέζος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης