Μόσχα και Κίεβο συνεχίζουν συνομιλίες με την ΕΕ για την προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο

Μόσχα και Κίεβο συνεχίζουν συνομιλίες με την ΕΕ για την προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο
Μόσχα και Κίεβο συνεχίζουν με την διαμεσολάβηση της ΕΕ τις συνομιλίες για την προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο
Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να συνεχίσουν με την διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις συνομιλίες που αφορούν την προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο διέρχεται μέσω των ουκρανικών αγωγών, μετά την λήξη της ισχύουσας συμφωνίας στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής M. Sevkovic.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη στην ανακοίνωση αυτή μετά την τριμερή συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών P. Klimkin και τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας A. Novak.
«Χρειαζόμαστε μια εποικοδομητική προσέγγιση, ο χρόνος είναι περιορισμένος και αν κοιτάξουμε το ημερολόγιο θα δούμε ότι το τέλος του 2019 είναι στη γωνία» δήλωσε ο Sevkovic κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που επακολούθησε της συνάντησης στο Βερολίνο.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ είπε επίσης ότι ελπίζει οι ομάδες εργασίας εμπειρογνωμόνων και πολιτικών να διαχωριστούν, ώστε να μπορούν να συναντώνται «κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες», αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την σύναψη μιας νέας συμφωνίας που θα αφορά την διέλευση του φυσικού αερίου.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Α. Novak μετά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Κιέβου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε ότι οι τριμερείς συνομιλίες με την συμμετοχή της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχισθούν το φθινόπωρο.
Ο Novak επικαλέσθηκε για μια ακόμη φορά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου V. Putin, ο οποίος είχε πει ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να παρατείνει την ισχύ της συμφωνίας με τη Ουκρανία και μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS