Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 2,4% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 2,4% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Μεγάλης Βρετανίας δεν παρουσίασε κάποια μεταβολή
Με βραδύτερους ρυθμούς απ' ότι αναμενόταν αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/7) στοιχεία της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, προκαλώντας περαιτέρω προβληματισμό στην Τράπεζα της Αγγλίας αναφορικά με το εάν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Μεγάλης Βρετανίας αυξήθηκε στο 2,4% σε ετήσια βάση, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο στο 2,6%.
Παράλληλα, ο υποκείμενος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με το 2,1% του προηγούμενου μήνα, αλλά και το 2,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός, έναντι 0,4% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα και έναντι των εκτιμήσεων στο 0,2%.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήρθαν μόλις μία μέρα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αύξηση των μισθών για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2018 ήταν η βραδύτερη των τελευταίων έξι μηνών, παρά το γεγονός ότι η απασχόληση βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.
Επιπλέον, ο δείκτης τιμών λιανικής, ο οποίος δημοσιεύθηκε ταυτόχρονα με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, σημείωσε άνοδο στο 3,4% για τον Ιούνιο του 2018, σε ετήσια βάση, έναντι 3,3% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης