Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maurer (ΥΠΟΙΚ Ελβετίας): «Υπερτιμημένο» το φράγκο έναντι του ευρώ, αλλά σε υποφερτά επίπεδα

Maurer (ΥΠΟΙΚ Ελβετίας): «Υπερτιμημένο» το φράγκο έναντι του ευρώ, αλλά σε υποφερτά επίπεδα
Το ελβετικό φράγκο είναι υπερτιμημένο σε σχέση με το ευρώ, αλλά η χώρα και οι εταιρείες της «μπορούν να ζήσουν» με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, δήλωσε ο ελβετός υπουργός Οικονομικών
Το ελβετικό φράγκο είναι υπερτιμημένο σε σχέση με το ευρώ, τόνισε σε σημερινή (18/7/2018) του συνέντευξη στο «Reuters» ο υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, Ueli Maurer, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα και οι εταιρείες της «μπορούν να ζήσουν» με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.
«Θα μας άρεσε περισσότερο το 1,20 αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε 1,16», δήλωσε ο Maurer, στο περιθώριο μιας διάσκεψης στο Σάο Πάολο.
«Και πάλι είναι υπερτιμημένο, αλλά μπορούμε να ζήσουμε με αυτό, νομίζω», συνέχισε ο ελβετός υπουργός Οικονομικών.
Το ελβετικό φράγκο, το οποίο είχε αποδυναμωθεί γύρω στο 1,20 έναντι του ευρώ τον Απρίλιο του 2018, αλλά από τότε έχει ανακάμψει, έχει ενισχυθεί λόγω της ιδιότητάς του ως ασφαλούς καταφυγίου, ωστόσο η άνοδός του καθιστά δύσκολη τη ζωή για τους Ελβετούς εξαγωγείς.
Ο Maurer τόνισε ακόμη ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας «έκανε καλή πολιτική».
Όσον αφορά τη σύγκρουση της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το διασυνοριακό trading και το ζήτημα μιας νέας διμερούς συνθήκης, ο Maurer δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν «κάποιες λύσεις».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης