Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Στην πραγματικότητα είναι προσκυνημένοι αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες

Κοτζιάς: Στην πραγματικότητα είναι προσκυνημένοι αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες
Τι αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς
«Αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες στην πραγματικότητα είναι προσκυνημένοι» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του Εφημερίδα των Συντακτών, κατηγορώντας την αντιπολίτευση Αθήνας και Σκοπίων ότι χρησιμοποιούν από κοινού ρητορική μίσους.
Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό των δύο χωρών και η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε και στις δύο χώρες σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα, ανέφερε ότι η αντιπολίτευση στις δύο χώρες χρησιμοποιεί από κοινού ρητορική μίσους.
Όπως σημείωσε, καλλιεργούν το πολιτικό μίσος σε όλες του τις διαστάσει, τόσο στο εσωτερικό όσο και για τις διακρατικές σχέσεις.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ν.Δ. απορρίπτει τη Συμφωνία με το επιχείρημα ότι τα παραδώσαμε όλα στα Σκόπια, ενώ ο Ιβάνοφ και το κόμμα του δεν επικυρώνουν τη Συμφωνία διότι τάχα με αυτήν υποτάσσεται η χώρα του στην Ελλάδα.
Όπως σημειώνει  «πρόκειται και στις δύο χώρες για κόμματα που θρέφονται από αυτή τη ρητορική, από τη μη λύση των προβλημάτων, από την αδράνεια» και δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την ιστορία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, δεν κατανοούν ως προς τη Συμφωνία ούτε μία παράγραφο από το διεθνές δίκαιο.
Ακόμη, ανέφερε ο κ. Κοτζιάς πως  "η  συμφωνία των Πρεσπών εμφάνισε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δυνάμεις που έχουν προσκολληθεί στο χθες -και σε πολλά θέματα επιλέγουν την αδράνεια- και στις δυνάμεις που πιστεύουν, όπως εμείς, σε μια ενεργητική δημοκρατική εξωτερική πολιτική που δραστήρια επιδιώκει να αλλάξει τις συνθήκες της περιοχής μας προς το καλύτερο, προς το πιο προοδευτικό. Δεν θέλουμε την ιστορία ως φυλακή, αλλά μόνο ως σχολείο. Η ΝΔ και το VMRΟ τρέφονται από τα προβλήματα. Εμείς από τη λύση τους".
Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς για την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία με αφορμή την απέλαση των ρώσων διπλωματών, τονίζει ότι κριτήριο στην πολιτική μας είναι τα εθνικά συμφέροντα και καλεί τη Μόσχα να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους, επειδή νιώθει ισχυρότερη απέναντί του.
 «Μια τέτοια στάση δεν θα την αποδεχτούμε, και το έχουμε αποδείξει, ούτε από τη Δύση ούτε από την Ανατολή», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην Τουρκία σημείωσε πως πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι μια σειρά προβλημάτων που έχουμε με τη γείτονα θα πρέπει να λυθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου, αλλά και ότι είναι απαραίτητη η ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών και η εγκατάλειψη κάθε είδους προκλήσεων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης