Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο 37χρονος Pablo Casado εξελέγη στην ηγεσία της ισπανικής κεντροδεξιάς

Ο 37χρονος Pablo Casado εξελέγη στην ηγεσία της ισπανικής κεντροδεξιάς
Η ανάδειξή του στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος (PP) σηματοδοτεί ένα βήμα πιο δεξιά στο πολιτικό φάσμα για την παράταξη του τέως πρωθυπουργού Mariano Rajoy
Η ισπανική κεντροδεξιά εξέλεξε ως νέο της ηγέτη σήμερα (21/7/2018) τον 37χρονο Pablo Casado.
Η ανάδειξή του στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος (PP) σηματοδοτεί ένα βήμα πιο δεξιά στο πολιτικό φάσμα για την παράταξη του τέως πρωθυπουργού Mariano Rajoy, που κυβερνούσε την Ισπανία από το 2011 μέχρι τον Ιούνιο.
Ο Casado επικράτησε στην εσωκομματική ψηφοφορία της Soraya Saenz de Santamaria  με 1,701 ψήφους έναντι 1.250, όπως ανακοινώθηκε από το Λαϊκό Κόμμα.
«Το PP επέστρεψε. Δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε ούτε ένα λεπτό μιλώντας για εμάς.
Πρέπει να ξεκινήσουμε να μιλάμε για την Ισπανία ξανά».
Το PP θα «επιχειρήσει να κατακτήσει εκ νέου τις καρδιές όλων των Ισπανών έπειτα από τόσο δύσκολες εβδομάδες που βιώσαμε» είπε ο νέος ηγέτης της ισπανικής Δεξιάς, διαβεβαιώνοντας ότι εμείς «είμαστε διατεθειμένοι να κυβερνήσουμε για μία ακόμη φορά αυτήν την κοινωνία».
Η νίκη του Casado έγινε αποδεκτή από την 47χρονη αντίπαλό του λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Η εκλογή του 37χρονου πολιτικού, στη θέση του 63χρονου Rajoy συνιστά μια γενεαλογική διαφορά για το συντηρητικό κόμμα, που παραμένει η πρώτη δύναμη στο κοινοβούλιο ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στην εξουσία.
«Είμαστε ένα τίμιο κόμμα, δεν υπάρχει εδώ θέση ούτε για έναν διεφθαρμένο» υποσχέθηκε ο Casado κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε πριν από τη σημερινή ψηφοφορία, σε μια αναφορά στα σκάνδαλα διαφθοράς που ταλάνισαν το Λαϊκό Κόμμα και οδήγησαν στην πτώση του Rajoy.
Ο νέος ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος θεωρείται από τους πιο «σκληροπυρηνικούς», έχοντας υιοθετήσει πολύ σκληρή στάση για το ζήτημα της Καταλονίας και απορρίπτοντας κάθε διάλογο με τη Βαρκελώνη.
Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης ευθανασίας, που προωθεί η αριστερά, αντιδρά στην απελευθέρωση των αμβλώσεων και τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων των επιχειρήσεων. Επιπλέον, έσπευσε να στηλιτεύσει τη «δημαγωγία» της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που υποδέχθηκε τους πρόσφυγες του Aquarius.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης