Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιάκος (υφ. παρά τω πρωθυπουργώ): Πλεόνασμα και Eurogroup θα κρίνουν τις συντάξεις

Λιάκος (υφ. παρά τω πρωθυπουργώ): Πλεόνασμα και Eurogroup θα κρίνουν τις συντάξεις
«Υπάρχουν περιθώρια αύξησης των κατώτατων μισθών, αλλά δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων», σύμφωνα με τον Δ. Λιάκο
H απόφαση για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων μπορεί να ληφθεί μόνο υπό δύο προϋποθέσεις, να βγαίνουν τα πλεονάσματα και να συμφωνήσουν οι υπουργοί του Eurogroup,  ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
Ο κ. Λιάκος μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» υπογραμμίζει ότι δημιουργούν προϋποθέσεις επανεξέτασης του μέτρου οι θετικοί αναπτυξιακοί ρυθμοί, η αύξηση της απασχόλησης, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και τα συνολικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, ενώ σημειώνει ότι είναι άκαιρη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί αναστολής χωρίς αποσαφήνιση των οικονομικών δεδομένων στο τέλος του έτους και την αναγκαία συνεννόηση στο Eurogroup.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι βλέπει περιθώρια σταδιακής αύξησης των κατώτατων μισθών, λαμβάνοντας όπως αναφέρει, αρχικά υπόψη τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, αλλά και πως δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων.
Κατά τον ίδιο, είναι πίσω τα δύσκολα για την οικονομία, όμως πρέπει οι μεταρρυθμίσεις να συνεχιστούν χωρίς εφησυχασμούς.
Ο κ. Λιάκος τάσσεται  υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2019, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη συγκυρία δε θα ευνοούσε την οικονομία η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ εκτιμά ότι η μείωση των βαρών για τους πολίτες είναι εφικτή μόνο μέσω ενός σοβαρού σχεδίου, που μέχρι στιγμής μόνο η κυβέρνηση το έχει περιγράψει καθαρά και με σαφήνεια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης