Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Τέλη Ιουλίου οι προσφορές – Πώς η καθυστέρηση του deal και ο ανταγωνισμός απαξιώνουν την εταιρεία

tags :
Forthnet: Τέλη Ιουλίου οι προσφορές – Πώς η καθυστέρηση του deal και ο ανταγωνισμός απαξιώνουν την εταιρεία
Η εταιρεία δέχεται ανηλεή πόλεμο από τους ανταγωνιστές της
Τέλη Ιουλίου θα κληθούν οι δύο υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι να δώσουν τις προσφορές τους και εκείνο που απομένει να δούμε είναι πως θα αξιολογήσουν την οικονομική και επιχειρηματική προοπτική της εταιρείας, η Vodafone με την Wind και ο Ομιλος Αντ1.
Ήδη πάντως Vodafone και Wind έχουν άνοιξει τα χαρτιά τους για το τι μέλλει γενέσθαι την περίπτωση που αποκτήσουν την Forthnet και την Nova. Θα διαλύσουν την εταιρεία, διαμοιράζοντας τους πελάτες της σταθερής τηλεφωνίας και τους πελάτες της Nova και θα βγάλουν την εταιρεία από το Χρηματιστήριο.
Από την άλλη πλευρά ο Ομιλος ΑΝΤ1, δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του και ποια είναι η πρόταση που έχει ενδεχομένως καταθέσει στις τράπεζες.
Και ενώ το deal πώλησης της Forthnet καθυστερεί η εταιρεία δέχεται ανηλεή πόλεμο από τους ανταγωνιστές της, γεγονός που της αφαιρεί συνεχώς μερίδια αγοράς, αφού δεν έχει την ρευστότητα να προτιμοδοτήσει τις προσφορές της.
Eίναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα ένας από τους ανταγωνιστές της έβγαλε προσφορά πακέτο double play και συνδρομητικής τηλεόρασης με 25 ευρώ το μήνα, στοχεύοντας στους πελάτες της Forthnet.
Το ερώτημα πάντως που συνεχίζει ακόμη να απασχολεί την αγορά είναι πως γίνεται να προχωρήσει η πρόταση των Vodafone – Wind διερωτώνται στελέχη της αγοράς, από τη στιγμή που αυτή προβλέπει την πτώχευση του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, εξέλιξη που οδηγεί σε περιορισμό του ανταγωνισμού εις βάρος του καταναλωτή;
Πέραν από το προφανές, τα ίδια στελέχη διερωτώνται πως γίνεται να εγκριθεί τόσο από την ΕΕΤΤ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η μείωση των παρόχων;
Πέρα όμως από τα εσωτερικά εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο deal θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αν θα πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι προσφάτως  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα σε βάθος στην προτεινόμενη εξαγορά της ολλανδικής θυγατρικής της Tele2 από την θυγατρική της Deutsche Telekom στην Ολλανδία, T-Mobile.
"Ανοίγουμε μία σε βάθος έρευνα για να διασφαλίσουμε ότι η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ της T-Mobile και της Tele2 NL δεν θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές ή λιγότερες επιλογές στις υπηρεσίες κινητής για τους Ολλανδούς καταναλωτές", ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.
Η προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει τη συγχώνευση των δύο ολλανδικών θυγατρικών, ωστόσο η μείωση του αριθμού των παρόχων στην Ολλανδία (από 4 σε 3) δεν είναι κάτι που θα περάσει εύκολα από τον σκόπελο της Ευρωπ αϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Όμως και όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη της BEREC, της ένωσης των Ευρωπαίων ρυθμιστών τηλεπικοινωνιών,  η μείωση των τηλεπικοινωνιακών ομίλων στην αγορά κινητής τηλεφωνίας από τέσσερις σε τρεις, μέσω συγχωνεύσεων, οδηγεί σε αυξήσεις τιμολογίων.
Σύμφωνα με τη μελέτη της BEREC, σε τρεις  περιπτώσεις (Αυστρία, Ιρλανδία και Γερμανία) που υπήρξε περιορισμός των παικτών στην αγορά κινητής τηλεφωνίας από τέσσερις σε τρεις , προέκυψε ότι «υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν πως οι τιμές λιανικής για τους νέους πελάτες αυξήθηκε εξαιτίας των συγχωνεύσεων σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από τη συγχώνευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης