Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Η ΕΕ ετοιμάζει νέους δασμούς για αμερικανικά αγαθά αξίας 20 δισ. δολ. ως αντίποινα

Malmstrom (Κομισιόν): Η ΕΕ ετοιμάζει νέους δασμούς για αμερικανικά αγαθά αξίας 20 δισ. δολ. ως αντίποινα
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα δασμών από την Ευρώπη, εάν υπογράψουν νέους δασμούς για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, προειδοποίησε η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα δασμών από την Ευρώπη, εάν ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, υπογράψει νέους δασμούς για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, προειδοποίησε σήμερα (25/7/2018) η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter».
Ελάχιστες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Trump και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, η Malmstrom υπογράμμισε ότι η ΕΕ ετοιμάζει νέους δασμούς - αντίμετρα για αμερικανικά αγαθά αξίας 20 δισ. δολ., ενώ πρόσθεσε ότι οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε γενικά στοιχεία, όπως αγροτικά προϊόντα, όπως μηχανήματα και είδη υψηλής τεχνολογίας.
Από την πλευρά του, ο Alexander Winterstein, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι «αν επιβάλλονταν δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων, τότε θα πρέπει να λάβουμε αντίμετρα και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε ικανοποιητικά».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης