Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη συνάντηση Juncker - Trump - Στο -0,87% ο DAX λόγω Deutsche Bank

Απώλειες στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη συνάντηση Juncker - Trump - Στο -0,87% ο DAX λόγω Deutsche Bank
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,26% χαμηλότερα, στις 387,17 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (25/7/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην κρίσιμη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - ΕΕ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,26% χαμηλότερα, στις 387,17 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη διολίσθησε κατά 0,87% και έκλεισε στις 12.579,33 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις κυρίως από τη μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έκλεισε με «βουτιά» 1,38%, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η γερμανική τράπεζα για το β’ τρίμηνο του 2018.


Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank υποχώρησαν κατά 14%, στα 401 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανέφερε ότι τα έσοδά της από FICC, ή από συναλλαγές σε προϊόντα σταθερού εισοδήματος, εμπορεύματα και συνάλλαγμα, που παραδοσιακά αποτελούν τον πιο κερδοφόρο κλάδο μιας τράπεζας, «βούλιαξαν» κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, στα 1,37 δισ. δολ. από 1,65 δισ. δολ.
Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη πτώση, αλλά και το χαμηλότερο επίπεδο για δεύτερο τρίμηνο από την οικονομική κρίση.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις στο γερμανικό χρηματιστήριο άσκησαν ορισμένα μακροοικονομικά στοιχεία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία υποχώρησε στις 101,7 μονάδες τον Ιούλιο, από 101,8 μονάδες τον Ιούνιο.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,66% στις 7.658,26 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,14% στις 5.426,41 μονάδες.



Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 1,43% στις 21.561,46, ενώ ο IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,72% στις 9.703,10 μονάδες.

Πιέσεις στην ιταλική αγορά άσκησε η μετοχή της Fiat Chrysler Automobiles, η οποία έκλεισε με «βουτιά» 15,5%, στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Τα καθαρά κέρδη της ιταλοαμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 35% σε ετήσια βάση, στα 754 εκατ. ευρώ, με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο να αναφέρει πως έχει μειωθεί το outlook.
Εν τω μεταξύ, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Sergio Marchionne, ο οποίος είχε αντικατασταθεί μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» όλων είναι στη συνάντηση Trump - Juncker στην Ουάσιγκτον, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις.
Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκαν οι κλάδοι πρώτων υλών και αυτοκινήτων, λόγω της μεγάλης έκθεσής τους στο εμπόριο.
Η μετοχή της Volkswagen έκλεισε με απώλειες 2,7%, ενώ της Daimler υποχώρησε κατά 2,2%.
Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης είναι απρόβλεπτο, σύμφωνα με αναλυτές, ενώ η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τεταμένο κλίμα, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.
Μάλιστα χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στους Ευρωπαίους.
«Αν και φαίνονται “ευγενικοί”, οι Ευρωπαίοι είναι «σκληροί», σχολίασε ο αμερικανός πρόεδρος, υπεραμυνόμενος της επιβολής τελωνειακών δασμών στους βασικούς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.
«Αυτό που μας έκανε η ΕΕ είναι απίστευτο», τόνισε επίσης ο Trump, ενώ επεσήμανε πως «οι δασμοί είναι η καλύτερη λύση».
Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο πρόεδρος Juncker μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον χωρίς συγκεκριμένη πρόταση στις «αποσκευές» του.
Εν τω μεταξύ, ελάχιστες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση, η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» ότι η ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα άλλο κύμα δασμών από την Ευρώπη εάν ο Trump υπογράψει νέους δασμούς για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η ίδια υπογράμμισε ότι η ΕΕ ετοιμάζει νέα αντίμετρα για αμερικανικά αγαθά αξίας 20 δισ. δολ., ενώ πρόσθεσε ότι οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε γενικά στοιχεία, όπως αγροτικά προϊόντα, όπως μηχανήματα και είδη υψηλής τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης