Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild για πυρκαγιές: Η πλήρης αποτυχία των ελληνικών αρχών επιδείνωσε την κατάσταση

Bild για πυρκαγιές: Η πλήρης αποτυχία των ελληνικών αρχών επιδείνωσε την κατάσταση
Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, η καταστροφή στη Ραφήνα επιδεινώθηκε από την πλήρη αποτυχία των ελληνικών αρχών
Στη φονική πυρκαγιά που στέρησε τη ζωή από 86 ανθρώπους αναφέρεται για ακόμα μία μέρα η Bild με αφορμή και τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκας.
Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι σχολιάζει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερα και από την πλήρη αποτυχία των ελληνικών αρχών.
«Υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για εμπρησμό» τιτλοφορείται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild που αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Τόσκα.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «οι υποψίες που υπήρχαν εξαρχής έγιναν φρικτή βεβαιότητα: η πύρινη καταστροφή στη Ραφήνα στα ανατολικά της Αθήνας με πάνω από 80 νεκρούς οφείλεται σε εμπρησμό».
Υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις, είπε ο υπουργός υποστηρίζοντας ότι οι 13 παράλληλες φωτιές γύρω από την Αθήνα δεν μπορεί να ξέσπασαν τυχαία.
Σύμφωνα με τη Bild, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής είπαν ότι ζήτησαν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες δορυφορικές λήψεις αλλά και βοήθεια για την αξιολόγησή τους.
Η εφημερίδα αναφέρεται και στο διαπληκτισμό του υπουργού Άμυνας Καμμένου με πληγέντες, με αφορμή τη δήλωσή του ότι και αυτοί φέρουν μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία.
«Σε επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ο δεξιός λαϊκιστής υπουργός Άμυνας λογομάχησε με επιζώντες. Κατηγόρησε τους κατοίκους ότι με αυθαίρετα κτίσματα κλείνουν την πρόσβαση προς τις παραλίες.
Πολλά από τα σπίτια της περιοχής χτίστηκαν παράνομα τις τελευταίες δεκαετίες.
Όπως έχει ήδη αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Bild, η καταστροφή στη Ραφήνα επιδεινώθηκε περαιτέρω από την πλήρη αποτυχία των αρχών να ανταποκριθούν σε όλα τα επίπεδα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης