Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία των Τεμενών έπειτα από συγκρούσεις με Παλαιστίνιους

Ισραήλ: Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία των Τεμενών έπειτα από συγκρούσεις με Παλαιστίνιους
Ισραήλ: Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία των Τεμενών έπειτα από συγκρούσεις με Παλαιστίνιους πιστούς
Η ισραηλινή αστυνομία απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση στην πλατεία των Τεμενών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε πιστούς Παλαιστίνιους και ισραηλινές δυνάμεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η μουσουλμανική θρησκευτική αρχή που είναι υπεύθυνη για το σημείο (Waqf) επιβεβαίωσε πως όλες οι δίοδοι προς την πλατεία όπου βρίσκεται κυρίως το τέμενος Αλ-Άκσα, ο τρίτος ιερός τόπος του ισλάμ, έχουν κλείσει.
Η ισραηλινή αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν την πληροφορία.
Ο λόγος για τον οποίο ξέσπασαν οι συγκρούσεις δεν είναι ακόμη σαφής, ωστόσο πλάνα βίντεο που δημοσιοποίησε το Waqf δείχνουν αστυνομικές δυνάμεις να εκτοξεύουν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους Παλαιστινίους.
Η πλατεία των Τεμενών ή όρος του Ναού για τους Εβραίους, είναι ένα συχνό σημείο τριβής ανάμεσα στους Παλαιστινίους και τις ισραηλινές δυνάμεις της τάξης.
Τον Ιούλιο του 2017 η απόφαση του Ισραήλ να εγκαταστήσει ανιχνευτές μετάλλου προκειμένου να ελέγξει την πρόσβαση στην πλατεία είχε προκαλέσει ταραχές που κράτησαν πολλές εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης