Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι μεγαλύτερες εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ δεν θα πλήξουν τους αγρότες στην ΕΕ

Γερμανία: Οι μεγαλύτερες εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ δεν θα πλήξουν τους αγρότες στην ΕΕ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean – Claude Juncker δέχθηκε να αυξηθούν οι εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισε με τον Aμερικανό πρόεδρο Donald Trump
Η συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ για την αύξηση των εισαγωγών αμερικανικής σόγιας δεν θα βλάψει τους ευρωπαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τόνισε η γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Julia Kloeckner  σε συνέντευξή της στην Passauer Neue Presse
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean – Claude Juncker δέχθηκε να αυξηθούν οι εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισε με τον Aμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
Βάσει της ίδιας συμφωνίας, ο Τραμπ δέχθηκε να αναστείλει την επιβολή νέων δασμών σε βάρος της ΕΕ.
Η  Kloeckner  δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν βλέπει «κανένα μειονέκτημα οποιουδήποτε είδους για τους ευρωπαίους αγρότες», διότι η Γερμανία και η ΕΕ εξαρτώνταν ούτως ή άλλως από τις εισαγωγές σόγιας για να καλυφθεί η ζήτηση για ζωοτροφές.
Η Ευρώπη βασιζόταν μέχρι τώρα κυρίως στις χώρες της Νότιας Αμερικής για τις εισαγωγές σόγιας, αλλά τώρα η ζήτηση για αυτές θα καλύπτεται από προμηθευτές στις ΗΠΑ, εξήγησε η υπουργός στην εφημερίδα.
Η απροσδόκητη για πολλούς συμφωνία που κλείστηκε την Τετάρτη (25/7) αναβάλλει την επιβολή επιπρόσθετων δασμών 25% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγουν οι ΗΠΑ, ενώ η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες θα διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις όσον αφορά τους πρόσθετους δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Trump στα εισαγόμενα μέταλλα.
Η συμφωνία έδωσε ώθηση στα χρηματιστήρια, καθησυχάζοντας τους επενδυτές που είχαν θορυβηθεί μπροστά στον κίνδυνο διατλαντικού εμπορικού πολέμου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης