Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σαράντος Λέκκας (οικονομολόγος): Νόμος, Τάξη, Ασφάλεια

Σαράντος Λέκκας (οικονομολόγος): Νόμος, Τάξη, Ασφάλεια
Άρθρο του Σαράντου Λέκκα οικονομολόγου - Τακτικού αρθρογράφου του bankingnews
Κατά την προσωπική μας άποψη η  επόμενη κυβέρνηση δεν θα κριθεί από την οικονομία όσο και εάν αυτό φαίνεται παράδοξο με βάση τα σημερινά οικονομικά προβλήματα.
Τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί, σε χαμηλότερα φυσικά επίπεδα απασχόλησης, παραγωγής, τιμών, αλλά θα σταθεροποιηθεί .
Στην βάση αυτή η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Είναι κοινό μυστικό  ότι η βία και η παραβατικότητα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Όπως κοινό μυστικό είναι ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά την τελευταία 3τια.
Πολλοί θα χρησιμοποιήσουν ως αιτιολογική βάση της αύξησης της αστικής εγκληματικότητας την φτωχοποίηση ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας των μνημονίων.
Εξίσου πολλοί θα χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία την αύξηση της λαθρομετανάστευσης και γενικότερα της έλευσης προσφυγών από εμπόλεμες περιοχές.
Και στις δυο περιπτώσεις κάνουν λάθος.
Η αύξηση των βιασμών - αποπλανήσεων  κατά 80% περίπου, για παράδειγμα μεταξύ των ετών 2014-2017 δεν μπορεί να στηριχθεί στην φτωχοποίηση της κοινωνίας μας .
Ενώ εάν δούμε την προέλευση των δραστών σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, πλην λαθρεμπορίας και πλαστογραφίας , όπου πρωταγωνιστούν οι αλλοδαποί στις υπόλοιπες εγκληματικές δραστηριότητες πρωταγωνιστών οι ημεδαποί.
Άρα η αναζήτηση των αιτίων της αύξησης της εγκληματικότητας πρέπει να αναζητηθεί αλλού όσο και εάν αυτό ενοχλεί ορισμένους που στο πρόσωπο των μνημονίων βρήκαν το εύκολο ανάθεμα όλων των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Το λυπηρό για την χώρα είναι η κουλτούρα της φερόμενης ως πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης.
Μια κουλτούρα που θέλει την αστυνόμευση , την δικαιοσύνη , την ασφάλεια , την τάξη , ως συντηρητικά και φασιστικά κατάλοιπα .
Οπότε νόμοι τύπου Παρασκεύοπουλου που αφήνουν ελεύθερους καταδικασμένους και φυλακισμένους για βαριά ποινικά αδικήματα  θεωρούνται ως μια νέα φιλοσοφική προσέγγιση με αριστερό πρόσημο.
Όπως η απροθυμία καταστολής δραστηριοτήτων τύπου Ρουβικώνα και άλλων γραφικών ομάδων θεωρείται ως νέα μέθοδος νουθεσίας της αριστερής επαναστατικότητας.
Εφόσον η εκτελεστική εξουσία περνά το μήνυμα της ατιμωρησίας ή και της σύντομης αποφυλάκισης όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται τότε το θράσος του κάθε παραβατικού θα αυξηθεί και η εγκληματικότητα θα πάρει διαστάσεις .
Έχουμε φθάσει σε σημείο που η κυβέρνηση να έχει θέσει τον εαυτό της ως ουδέτερο παρατηρητή ανάμεσα στην κοινωνία και στους εγκληματίες.
Ο απλός πολίτης νιώθει ανυπεράσπιστος και διπλό θύμα αφενός τον αριστερών ιδεοληψιών  και αφετέρου των εγκληματιών .
Νιώθει την αστική εγκληματικότητα να διογκώνεται και την πολιτική ηγεσία να διαμορφώνει με τις ενέργειες της και την αδράνεια  της ‘ κίνητρα’ περαιτέρω αύξησης της.  
Τα θύματα των κακοποιών οργίζονται αφού θεωρούν τον εαυτό τους έρμαιο ιδεοληψιών και κυρίως απίθανων πολιτικών που φέρουν τον τίτλο του υπουργού.
Η καθημερινότητα έχει γίνει εφιαλτική , ζωές και περιουσίες τίθενται υπό αμφισβήτηση.
Η τέλεση εγκληματικών πράξεων είναι τμήμα της ζοφερής πραγματικότητας που η περίεργη και άκρως διαβρωτική για την ελληνική κοινωνία στάση της παρούσας κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει δημιουργήσει  .
Προσωπικά πιστεύουμε ότι ο κατήφορος μπορεί να πάρει τέλος αρκεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές να μην λάβει υπόψη τις σειρήνες του λαϊκισμού και του αριστερόστροφου πλαισίου συντροφικότητας που διέπει τις σχέσεις της αριστεράς  με τις περιθωριακές  ομάδες .
Νόμος και τάξη με στόχο την ασφάλεια των πολιτών πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης που σέβεται την ψήφο των πολιτών .
Λάσπη έναντι αυτού του δόγματος θα υπάρξει όπως συνέβη και στο παρελθόν όμως η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει ημίμετρα και χαλαρές δράσεις.-

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης