Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κυβέρνηση κάηκε στα ψέματα της

Η κυβέρνηση κάηκε στα ψέματα της
Οι αρμόδιοι «κάηκαν» μέσα στην ψεύτικη εικόνα που παρουσίασαν στον πρωθυπουργό
Η σκληρή πραγματικότητα της εκατόμβης των νεκρών της φονικής πυρκαγιάς  στο Μάτι της περασμένης Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, έφερε με το χειρότερο τρόπο  στην επιφάνεια την ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίσει τα δύσκολα και να προστατέψει ανθρώπινες ζωές
Οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς άργησαν να αντιληφθούν την πραγματική διάσταση της φονικής πυρκαγιάς ή την απέκρυψαν.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου επιστρέφει εσπευσμένα από το Μαυροβούνιο και μετά την άφιξη του στην Αθήνα, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.
Σε απευθείας μετάδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας κατανοήσαμε εκ των υστέρων ότι η σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ήταν ύβρις έναντι του πρωθυπουργού της χώρας όσων την παρακολούθησαν από τους αρμοδίους καθώς δεν γνώριζαν τίποτε για τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς ή απέκρυψαν τα πραγματικά γεγονότα.
Οι αρμόδιοι «κάηκαν» μέσα στην ψεύτικη εικόνα που παρουσίασαν στον πρωθυπουργό.
Κανένας από τους συμμετέχοντες της κρίσιμης  σύσκεψης δεν μπόρεσε να περιγράψει τον φόβο του,  για τις αποκαλύψεις που θα έκανε το πρώτο φώς της επόμενης ημέρας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας όπως και οι αρχηγοί του Πυροσβεστικού  Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας κκ Σωτήριος Τερζούδης, Κωνσταντίνος  Τσουβάλας έχασαν κάτω από τα πόδια τους την πραγματικότητα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών  Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ  Χρήστος Σπίρτζης,ο αναπληρωτής  υπουργός Περιβάλλοντος και  Ενέργειας Σωκράτης  Φάμελλος, η Περιφερειάρχης Αττικής κα  Ρένα Δούρου και εξαφανισμένος γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασία Γιάννης Καπάκης
Οι αρμόδιοι τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, που σκοπό έχουν να προστατεύουν τους πολίτες, επέλεξαν το ψέμα ως στρατηγική παραβλέποντας έστω και την ύστατη στιγμή τους κινδύνους για τους κατοίκους στο Μάτι.
Τα ψέματα δυστυχώς αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φώς της ημέρας.
Η φονική πυρκαγιά είχε ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο με την κυβέρνηση να προσπαθεί ρίξει μέρος της ευθύνης στους πολίτες που είχαν χτίσει αυθαίρετα σπίτι στο Μάτι.
Το αρχικό λάθος δημιούργησε την ανάγκη συγκάλυψης με απανωτά λάθη ενώ ισχυροποιήθηκε στο κυβερνητικό κλιμάκιο, η άποψη ότι η στρατηγική της επικοινωνία  είναι πάνω από όλους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης