Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνή Σύνοδο για τη σταθεροποίηση της Λιβύης ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ ο Conte – Κατόπιν συμφωνίας με τον Trump

tags :
Διεθνή Σύνοδο για τη σταθεροποίηση της Λιβύης ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ ο Conte – Κατόπιν συμφωνίας με τον Trump
Θα συζητήσουμε οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις που αφορούν το ζήτημα υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας
Την πραγματοποίηση μιας διεθνούς Συνόδου για τη Λιβύη το ερχόμενο φθινόπωρο ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, ο οποίος υποστήριξε πως έχει και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Όπως συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο Trump, θα οργανώσω μια σύνοδο για τη Λιβύη», τόνισε ο Conte κατόπιν της συνάντησης του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σκοπός της Συνόδου αυτής είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης, από όπου προέρχονται και πολλοί μετανάστες προς την Ευρώπη.
«Θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε και να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον λιβυκό λαό, με τη συμμετοχή όλων των πλευρών, των παραγόντων, των πρωταγωνιστών σε όλη τη Μεσόγειο»
Θα συζητήσουμε οικονομικές διαστάσεις, αλλά και κοινωνικές διαστάσεις: την ανάγκη προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, το πρόβλημα της συνταγματικής διαδικασίας - της θέσπισης και της έγκρισης νόμων ώστε να μπορέσει η Λιβύη να διεξαγάγει δημοκρατικές εκλογές σε συνθήκες απόλυτης σταθερότητας» υπογράμμισε ο Conte, τονίζοντας πως ο Trump συμφώνησε ότι η Ιταλία μπορεί να γίνει «σημείο αναφοράς στην Ευρώπη και ο βασικός συνομιλητής για τα κύρια ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν (...) ειδικά στη Λιβύη».
Trump και Conte επανέλαβαν τη σκληρή στάση τους για την παράνομη μετανάστευση, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υπογραμμίζει πως «είμαστε και οι δύο αουτσάιντερ στην πολιτική».
«Η κυβέρνησή μου και η κυβέρνηση Trump αντιπροσωπεύουν αμφότερες την αλλαγή.
Τις επέλεξαν οι πολίτες για να αλλάξουν το status quo, να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης