Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2018, στο 2,6% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2018, στο 2,6% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Η άνοδος του πληθωρισμού στη Γαλλία οφείλεται στις υψηλότερες τιμές στα είδη καπνού και στον τομέα της ενέργειας
Με τους υψηλότερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/7) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα να δέχονται ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στα είδη καπνού και στον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία σκαρφάλωσε στο 2,6% έναντι ετήσιας ανόδου 2,3% τον Ιούνιο του 2018, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται μεγαλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο 2,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά 0,1%, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από τη Wall Street Journal ανέμεναν μείωση κατά 0,4%.
Σημειώνεται ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2012.
Όπως ανέφερε η Insee, η άνοδος του πληθωρισμού ήρθε μετά από μία περίοδο σταθερότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ η μόνη κατηγορία στην οποία οι τιμές υποχώρησαν αφορούσε τον τομέα της μεταποίησης.
Επιπλέον, η γαλλική στατιστική υπηρεσία πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός στη χώρας ήταν ισχυρότερος απ' ότι αναμενόταν τον Ιούλιο εξαιτίας της επιτάχυνσης στις τιμές της ενέργειας και των υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης