Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 2,1% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2018 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Στο 2,1% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2018 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να παραμείνει αμετάβλητος στο 2%
Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/7) προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε στο 2,1% έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σύμφωνα με την Eurostat, ο τομέας της ενέργειας αναμένεται να έχει σημειώσει ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού για τον Ιούλιο στο 9,4% έναντι 8% τον Ιούνιο, ενώ ο πληθωρισμός στον τομέα οινοπνευματώδων ποτών και τροφίμων αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,5% έναντι 2,7% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός στον τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,4% έναντι 1,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα θα ανέλθούν στο 0,5% έναντι 0,4% τον Ιούνιο 2018.
Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 1,1% έναντι 0,9% τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι οι πιέσεις στις τιμές θα αποδυναμωθούν σταδιακά, καθώς θα περιοριστεί ο αντίκτυπος από την απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης