Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Eldorado Gold εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές της για το έργο στις Σκουριές

tags :
H Eldorado Gold εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές της για το έργο στις Σκουριές
H Eldorado Gold εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές της για το έργο στις Σκουριές  
Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων για το  β΄ τρίμηνο του 2018 της Eldorado Gold, ο George Burns, πρόεδρος και CEO της εταιρείας αναφέρθηκε στις επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, τις οποίες, όπως σημείωσε επιθυμεί να προστατεύσει.
Τόνισε πως παρά τις συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί με την ελληνική κυβέρνηση, δεν υπάρχει ακόμα καμία πρόοδος σε ό,τι αφορά το θέμα των αδειών για τις Σκουριές, συμπληρώνοντας πως η εταιρεία αξιολογεί τις νομικές κινήσεις στις οποίες μπορεί να προχωρήσει.
Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Eldorado Gold «η Eldorado συνεχίζει να δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση σε συζητήσεις σχετικά με τις εκκρεμείς άδειες που απαιτούνται για την προώθηση του έργου στις Σκουριές.
Ωστόσο, η Εταιρεία δεν είναι σε θέση να παράσχει ενημέρωση σχετικά με το πότε μπορούν να εκδοθούν οι άδειες.
Η Εταιρεία αξιολογεί τις νομικές επιλογές της σε σχέση με αυτό.
Η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της στην Κασσάνδρα, συμπεριλαμβανομένου του έργου στις Σκουριές, σύμφωνα με τις συμβατικές και άλλες νομικές υποχρεώσεις της, τις οποίες οι αποφάσεις του ελληνικού δικαστηρίου έχουν υποστηρίξει με συνέπεια.
Η συμμόρφωση του Eldorado με τις νομικές της υποχρεώσεις επιβεβαιώθηκαν και από την πρόσφατη θετική απόφαση διαιτησίας τον Απρίλιο του 2018, η οποία διαπίστωσε ότι η Εταιρεία δεν παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης Μεταβίβασης με το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι Σκουριές παραμένουν ένα συναρπαστικό έργο που παρέχει πρόσθετη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά απαιτεί συνεργασία με την κυβέρνηση και μια σαφή οπτική γωνία για τις  ελεύθερες  ταμειακές ροές, προκειμένου να διαθέσουμε περαιτέρω κεφάλαια για την ανάπτυξη».
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης