Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρεμιέρα για τη συμπαραγωγή της Cosmote TV «Η πίστη κινεί το Θαύμα»

tags :
Πρεμιέρα για τη συμπαραγωγή της Cosmote TV «Η πίστη κινεί το Θαύμα»
Στο πρώτο επεισόδιο, με «οδηγό» τα εκκλησιαστικά κείμενα, αλλά και γνωστά ποιητικά και λογοτεχνικά έργα, ξετυλίγεται, μέσα από ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους, την Αμοργό και τα Ιεροσόλυμα, η ιστορία της γέννησης της Θεοτόκου
Η νέα σειρά συμπαραγωγής COSMOTE TV «Η πίστη κινεί το θαύμα» κάνει πρεμιέρα στo πλαίσιo του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD, επιδιώκοντας να διερευνήσει τη σχέση πίστης, τέχνης και θαύματος, μέσα από ένα οδοιπορικό στους τόπους όπου έζησε η Παναγία και βασιζόμενη σε συνεντεύξεις κληρικών, ιατρικών επιστημόνων και καλλιτεχνών.
Στο πρώτο επεισόδιο, με «οδηγό» τα εκκλησιαστικά κείμενα, αλλά και γνωστά ποιητικά και λογοτεχνικά έργα, ξετυλίγεται, μέσα από ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους, την Αμοργό και τα Ιεροσόλυμα, η ιστορία της γέννησης της Θεοτόκου (Κυριακή 5/8, 21.00).
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, για τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού, επιστρέφει την Πέμπτη 2/8 στις 22.00 με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην ποντιακή λύρα, η οποία έφτασε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, για να εκφράσει τα πάθη ενός ξεριζωμένου λαού.
Ο δεξιοτέχνης λυράρης Μιχάλης Καλιοντζίδης μάς μιλά για την εξέλιξη της ποντιακής μουσικής από το χθες έως το σήμερα. Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 19.00.
Επίσης, η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» με επίκεντρο τις άλλοτε μεγαλοπρεπείς, άλλοτε ταπεινές και χτισμένες σε σπήλαια ή σε δύσβατα υψώματα εκκλησίες της Παναγίας ανά την Ελλάδα, επανέρχεται με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Ιερά Μονή Οδηγήτριας στην Κρήτη. (Τετάρτη 8/8, 20.00).
Τέλος, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Μετ’ άλλης - Η απεργία της Σερίφου», το οποίο παρουσιάζει την ιστορία της δημιουργίας των μεταλλείων της Σερίφου, ρίχνοντας παράλληλα φως στις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν εκεί, με συνέπεια την αιματηρή απεργία του 1916 (Τρίτη 7/8, 20.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης