Τελευταία Νέα
Οικονομία

Post (SPD): Με την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της

Post (SPD): Με την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της
«Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας δείχνει ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να λύνει προβλήματα από κοινού» δηλώνει το στέλεχος του SPD
Η απόφαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, με την οποία απελευθερώνεται η εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης του ελληνικού προγράμματος καταδεικνύει  ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να λύνει από κοινού τα προβλήματα, όταν επικρατούν η σύνεση και η αλληλεγγύη, επισημαίνει ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για οικονομικά θέματα Achim Post.
Τονίζει δε ότι, με την ολοκλήρωση του προγράμματος η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
«Πρόκειται για ένα λογικό βήμα και για ένα σημαντικό μήνυμα», επισημαίνει ο Post και προσθέτει ότι έτσι το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, όπως προβλέπεται.
 «Η Ελλάδα έχει τα τελευταία χρόνια καταβάλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους των μεταρρυθμίσεων.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα δικά της πόδια.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας δείχνει ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να λύνει προβλήματα από κοινού, όταν επικρατούν η σύνεση και η αλληλεγγύη - και όχι λαϊκιστές ψευδολύσεις», επισημαίνει το στέλεχος τoυ SPD.
Υπενθυμίζεται, πως σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα (1/8) η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού  Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος προσαρμογής του ESM για την Ελλάδα, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης