Πολιτική

Zaev: Το «Ναι» στο δημοψήφισμα (30/9), θα εξασφαλίσει την ευημερία και τη σταθερότητα της FYROM

Zaev: Το «Ναι» στο δημοψήφισμα (30/9), θα εξασφαλίσει την ευημερία και τη σταθερότητα της FYROM
Με συνεχιζόμενες ομιλίες του ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επιδιώκει να αντιστρέψει το κλίμα 
Εντείνει την εκστρατεία του ο πρωθυπουργός της FYROM, Zoran Zaev, ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με συνεχιζόμενες ομιλίες του ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επιδιώκει να αντιστρέψει το κλίμα και να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις, που δίνουν έστω και μικρό προβάδισμα στην απόρριψη της συμφωνίας.
Η τελευταία δημοσκόπηση έδινε στο «Όχι» ποσοστό 54%.
Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του ο Zaev υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα, τα οποία όπως είπε, παρέχει στα Σκόπια η ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
«Σας καλώ όλους να πείτε ένα περήφανο ''Ναι''.
Ας εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει η ΕΕ, ας πούμε ''Ναι'' σε μία εγγυημένη σταθερότητα και ασφάλεια με την ένταξή μας ΝΑΤΟ, ας πούμε ''Ναι'' σε μια αναγνωρισμένη και επιβεβαιωμένη εθνική ταυτότητα, γλώσσα και πολιτισμό της χώρας μας», είπε μεταξύ άλλων.
«Πατριωτισμός είναι να χτίζεις το μονοπάτι των μελλοντικών γενεών, καθιστώντας ένα κράτος αναγνωρισμένο από όλο τον κόσμο.
Πατριωτισμός είναι να ανησυχείς για το αύριο και να εξασφαλίζεις ένα καλύτερο μέλλον», συνέχισε και πρόσθεσε: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα αυτής της ανησυχίας και  αυτό είναι πατριωτισμός.
O Zaev έκανε λόγο για μία ιστορική ευκαιρία, προκειμένου να βγει η ''Μακεδονία'' από μία μακροχρόνια κρίση και να επιλύσει τα βαθύτατα προβλήματά της.
«Σήμερα ο κόσμος υποστηρίζει ομόφωνα τη νέα πολιτική σελίδα της ''Μακεδονίας'' που οδηγεί σε μια ποιοτική ζωή όλων των πολιτών της», σημείωσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης