Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Putin μετατρέπει την Κριμαία σε Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα - Χτίζει μουσεία και μεγαλοπρεπή θέατρα

Reuters: Ο Putin μετατρέπει την Κριμαία σε Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα - Χτίζει μουσεία και μεγαλοπρεπή θέατρα
Το φιλόδοξο σχέδιο φέρει την προσωπική υπογραφή του ρώσου προέδρου 
Σε πολιτιστική πρωτεύουσα σκοπεύει να μετατρέψει το Κρεμλίνο την Κριμαία καθώς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 6 παγκόσμια έργα τέχνης που φυλάσσονται σε Μουσεία στη Ρωσία θα μεταφερθούν σε ένα νέο μεγαλοπρεπές πολιτιστικό κέντρο που χτίζεται.
Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο φέρει την προσωπική υπογραφή του ρώσου προέδρου Putin ο οποίος σκοπεύει να αναβαθμίσει την χερσόνησο την οποία ενέταξε στη Ρωσία βιαίως το 2014 κι ακόμη «πληρώνει» τις κυρώσεις της ΕΕ.
Όπως αναφέρει το Reuters, μετά το Μάιο όπου δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα που συνδέει οδικός την Κριμαία με τη Ρωσία ο Putin παρουσιάζει τα σχέδια του για πλήρη ενσωμάτωση της Χερσονήσου στη Ρωσία.
Στο πλαίσιο αυτό ο ρώσος πρόεδρος έχει εγκρίνει το χτίσιμο νέας όπερας και θεάτρου, μουσείων, κινηματογραφικών αιθουσών και καλλιτεχνικές σχολές θεάτρου και χορού.
Την ίδια ώρα υπάλληλοι του περίφημου Μουσείου Ερμιτάζ και της Γκαλερί Tretyakov θα οργανώσουν και θα στελεχώσουν τα νέα μουσεία.
Υπολογίζεται ότι μετά την λειτουργία της γέφυρας , την οποία έχουν χρησιμοποιήσει ήδη πάνω από 1,5 εκ τουρίστες και ενώνει ουσιαστικά τη Ρωσία με την ΕΕ, θα υπάρξει και μια τεράστια τουριστική μετακίνηση ανάμεσα στην Κριμαία και τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης