Ρωσία και Ισπανία καταδικάζουν την απόπειρα δολοφονίας του Nicolas Maduro

Ρωσία και Ισπανία καταδικάζουν την απόπειρα δολοφονίας του Nicolas Maduro
Τα υπουργεία Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ισπανίας αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής καταδικάζουν την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας
Η Ρωσία, η Ισπανία αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής καταδίκασαν σήμερα (5/8/2018) την απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro.
Την καταδίκη της εξέφρασε και η Μόσχα.
«Θεωρούμε ότι χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές μεθόδους ως μέσα σε έναν πολιτικό αγώνα είναι απολύτως απαράδεκτο.
Είναι προφανές ότι αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα, μετά το πρόσφατο συνέδριο του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, το οποίο έθεσε τις προτεραιότητες για την αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας καταδίκασε κάθε πολιτικά υποκινούμενη μορφή βίας στη Βενεζουέλα.
«Σχετικά με τις βίαιες ενέργειες, που σημειώθηκαν στο Καράκας, η ισπανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την σφοδρή καταδίκη κάθε πολιτικά υποκινούμενης βίας και ελπίζει σε ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η Μαδρίτη εκτιμά ότι η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα μπορεί να επιλυθεί με «έναν ειρηνικό δημοκρατικό τρόπο».
Την επίθεση καταδίκασαν το Ελ Σαλβαδόρ, η Βολιβία και η Νικαράγουα.
 Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε σήμερα (5/8) την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Maduro.
Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4.
Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».
Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Oscar Peres ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017.
Ο Peres σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο του 2018.
Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια, είναι να ενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στην πολιτική του Maduro.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS