Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι φλόγες «ζώνουν» τον Τσίπρα, θα επιχειρήσει να δραπετεύσει με ανασχηματισμό μεταξύ 21/8 -5/9 - Η αντίδραση της ΝΔ

Οι φλόγες «ζώνουν» τον Τσίπρα, θα επιχειρήσει να δραπετεύσει με ανασχηματισμό μεταξύ 21/8 -5/9 - Η αντίδραση της ΝΔ
O ανασχηματισμός θα οδηγήσει στο κυβερνητικό σχήμα που θα πορευτεί ως τις εκλογές - Όλες οι αλλαγές στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου τοποθετούνται στο διάστημα μεταξύ 21 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου
Η δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση με τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων από την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της ενενήντα νεκρούς επισήμως έως τώρα, και αποκαΐδια, δε λέει να κοπάσει.
Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό δεν ανέκοψε τη σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης καθώς η συζήτηση περί ευθυνών συνεχίζεται σταθερά και με αμείωτη ένταση.
Οι απαντήσεις εμφανίζονται αντιφατικές ή θολώνουν το τοπίο, η παραίτηση Τόσκα ο οποίος είχε δηλώσει ότι «έψαχνε να βρει σοβαρά λάθη και δεν έβρισκε», κρίθηκε ανεπαρκής από την αντιπολίτευση ενώ η κυβέρνηση ρίχνει στην γραμμή άμυνας τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που μια σειρά στελεχών θεωρεί έμπρακτη συγγνώμη.
Η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά για κυνισμό και ανικανότητα και κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό ενώ θεωρεί τις κατεδαφίσεις ως μια τηλεοπτική φιέστα που θα τερματιστεί όταν φύγουν οι κάμερες
Πάντως στο πλαίσιο της αναζήτησης και απόδοσης ευθυνών φαίνεται ότι εντάσσεται και το ξήλωμα των ηγεσιών σε Πυροσβεστική και Αστυνομία, κάτι που είχε μεταδώσει πρώτος ο Σκάι και η κυβέρνηση για... τιμωρία επέβαλε εμπάργκο στις εμφανίσεις στελεχών της στο κανάλι και το ραδιόφωνο του κ. Αλαφούζου.
Έτσι, μετά την απόδοση ευθυνών στην κλιματική αλλαγή, στα καιρικά φαινόμενα αλλά και στην αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο, να χάσουν τη ζωή τους 90 έως τώρα άνθρωποι, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχωρά σε καρατομήσεις των αρχηγών της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Έτσι στη θέση του μέχρι πρότινος αρχηγού κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα να τοποθετείται ο αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος για τη θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ ενώ στη θέση του μέχρι πρότινος αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Σωτήρη Τερζούδη αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Ματθαιόπουλος.
Παράλληλα, επίκειται σύμφωνα με πληροφορίες και η καρατόμηση του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Καπάκη στο πλαίσιο της νέας δομής της υπηρεσίας.
Το πολιτικό κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες και ακριβώς αυτή η ατμόσφαιρα διχασμού που επικρατεί σε συνδυασμό με την ανάγκη του Μεγάρου Μαξίμου να περάσει ένα μήνυμα απόπειρας επανεκκίνησης έρχεται να δώσει νέα τροφή στα σενάρια περί ανασχηματισμού.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην εθνική τραγωδία έχοντας ρόλο κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο.
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει από ποια δεξαμενή θα εφοδιαστεί το νέο υπουργικό σχήμα.
Όλα δείχνουν ότι τα ανοίγματα στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης στα χέρια του πρωθυπουργού καθώς το στίγμα, επικοινωνιακά τουλάχιστον, είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στη γενιά των 35-45 στην οποία ανήκει και ο ίδιος και πορεύτηκαν μαζί από τον προηγούμενο ανασχηματισμό.
Έτσι, δεν θα αποτελέσει έκπληξη στο νέο κυβερνητικό σχήμα η αναβάθμιση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, της κ. Έφης Αχτσιόγλου η οποία αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλο υπουργείο αλλά και του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη ο οποίος όπως εκτιμάται έχει σηκώσει στις πλάτες του μεγάλο κομμάτι από την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Θεωρείται βέβαιο ότι ο ανασχηματισμός θα οδηγήσει στο κυβερνητικό σχήμα που θα πορευτεί ως τις εκλογές.
Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός θα επιλέξει πρόσωπα όχι μόνο με το κριτήριο της ηλικίας αλλά και να είναι άφθαρτα στον αντίποδα αυτά θα είναι τα κριτήρια και για την έξοδο από την κυβέρνηση προσώπων που έχουν δημιουργήσει προβλήματα με πρώτο φαβορί τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη.  
Όλες οι αλλαγές στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου αναμένονται μετά τον δεκαπενταύγουστο, επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές και συγκεκριμένα τοποθετούνται στο διάστημα μεταξύ 21 Αυγούστου, ημέρα εξόδου από τα μνημόνια, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, και 5 Σεπτεμβρίου καθώς στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ όπου στις 8 και 9 του μηνός αναμένεται αμερικανική φιέστα με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Mike Pence αλλά και δεκάδες επιχειρηματικούς κολοσσούς οι οποίοι θα σπεύσουν να στηρίξουν τον κ. Τσίπρα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να δώσει το παρών και ο ίδιος ο πρόεδρος Trump η κόρη του οποίου επέλεξε τη Μύκονο για τις διακοπές της.

Σπυράκη (ΝΔ) για φημολογούμενο ανασχηματισμό: Ο κ. Τσίπρας θα φύγει στις εκλογές

Τις φήμες περί επικείμενου ανασχηματισμού σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.
«O κ. Τσίπρας παίζει μουσικές καρέκλες επιχειρώντας να διασωθεί.
Όσους ρόλους και αν αλλάξει στους συνεργάτες του, η ευθύνη  για την κατάσταση στη χώρα είναι δική του.
Και επειδή δεν μπορεί να ανασχηματίσει τον εαυτό του, τη λύση θα τη δώσουν οι Έλληνες.
Ο κ. Τσίπρας θα φύγει στις εκλογές, που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό.
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι ακυβέρνητη πολιτεία στα χέρια μιας κυνικής παρέας που ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή στην εξουσία», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης