Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Λανθασμένη η άποψη ότι έρχεται ύφεση - Φυσιολογικοί οι ρυθμοί επέκτασης της αμερικανικής οικονομίας

Bullard (Fed): Λανθασμένη η άποψη ότι έρχεται ύφεση - Φυσιολογικοί οι ρυθμοί επέκτασης της αμερικανικής οικονομίας
Ο αξιωματούχος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας τόνισε ότι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ ανησυχούν για τις εμπορικές τριβές με τις υπόλοιπες χώρες
Σε πλήρη απόρριψη των ισχυρισμών ότι η αμερικανική οικονομία οδηγείται σε μία «αναπόφευκτη ύφεση» προχώρησε σήμερα (6/8) ο αξιωματούχος της Federal Reserve, James Bullard, αναφερόμενος στις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης για τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο Bullard κατέστησε αρχικά σαφές ότι «πρέπει πάντα να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο και να ελπίζουμε για το καλύτερο», προσθέτοντας ωστόσο εν συνεχεία ότι «η άποψη ότι θα έχουμε αναπόφευκτα μία ύφεση μόνο και μόνο απειδή είχαμε επέκταση της οικονομίας δεν είναι σωστή».
«Οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ήταν πολύ αργοί από την έναρξη της οικονομικής κρισης», ανέφερε ο Bullard, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «τα επίπεδα παραγωγής είναι στην πραγματικότητα λίγο χαμηλότερα απ' ότι θα ήταν εάν είχαμε μία περισσότερο φυσιολογική επέκταση, οπότε αυτό ενισχύει την απόψη ότι θα μπορούσαμε να έχουμε επέκταση για αρκετό καιρό ακόμα».
Ο ίδιος ανέφερε την Αυστραλία ως παράδειγμα χώρας στην οποία η επέκταση της οικονομίας έχει διαρκέσει «μεγάλο χρονικό διάστημα», και συγκεκριμένα «περισσότερο από 25 χρόνια».
Ωστόσο, ο αξιωματούχος της Fed, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας, διευκρίνησε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις είναι «ιδιαίτερα ανήσυχες» για τις εμπορικές τριβές με τις υπόλοιπες χώρες.
«Οι εταιρείες με τις οποίες μίλησα είναι πολύ προβληματισμένες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο, αλλά ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις τους τα πηγαίνουν πολύ καλά, οπότε υπάρχει μία διαμάχη ανάμεσα στο εάν πρέπει να προχωρήσουν με τις επενδύσεις ή πρέπει να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», καταλήγει ο αξιωματούχος της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης