Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για το όνομα καλούν ακροδεξιά κόμματα της ΠΓΔΜ

Σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για το όνομα καλούν ακροδεξιά κόμματα της ΠΓΔΜ
Σκοπός της εκστρατείας είναι να οποίας είναι να ακυρωθεί το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου σχετικά με την ιστορική συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα
Σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για το ονοματολογικό καλούν ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις της ΠΓΔΜ.
Όπως μεταδίδει το BalkanInsight, ένας συνασπισμός 28 μικρών ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων, πολιτικών φατριών, πολιτικών ενώσεων και ΜΚΟ, υποστηρίζουν την εκστρατεία που ονομάζεται «Η Μακεδονία μποϋκοτάρει».
Σκοπός της εκστρατείας είναι να οποίας είναι να ακυρωθεί το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου σχετικά με την ιστορική συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, η οποία αποτελεί το κλειδί για την ένταξη της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Ο Janko Bacev, πρόεδρος του μικρού κόμματος της Ενωμένης Μακεδονίας και επικεφαλής της κίνησης για το μποϋκοτάζ, χαρακτήρισε προδότες όσους υποστηρίζουν το δημοψήφισμα.
«Μια νέα και νόμιμη κυβέρνηση που θα έρθει θα ασχοληθεί με όλους τους εθνικούς προδότες», προειδοποίησε ο Βacev.
«Ας μποϊκοτάρουμε το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για να σώσουμε το αιώνιο όνομα της Μακεδονίας», προέτρεψε τους κατοίκους της FYROM ο Bacev.
Το κόμμα του Bacev είναι το μοναδικό φιλορωσικό κόμμα στη χώρα και δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο.
Στην εκστρατεία συμμετέχει και ο Filip Petrovski, πρώην προβεβλημένο μέλος του ακροδεξιού κόμματος VMRO DPMNE.
O Petrovski κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Zoran Zaev ότι επιχειρεί να πείσει το VMRO να λάβει μέρος στο δημοψήφιμσα, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη συμμετοχή του 50% των ψηφοφόρων.
Στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα:
«Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης