Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Θα είμαστε σκληροί με τις Βρυξέλλες, αλλά όχι παράλογοι - Tria: Η Ιταλία δεν αμφισβητεί το ευρώ - Στο 2,92% το 10ετές

Conte: Θα είμαστε σκληροί με τις Βρυξέλλες, αλλά όχι παράλογοι - Tria: Η Ιταλία δεν αμφισβητεί το ευρώ - Στο 2,92% το 10ετές
«Δεν υπάρχει ούτε Plan B, ούτε ξεχωριστό σχέδιο Savona. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι ενιαίο», τόνισε ο Conte, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για ενδοκυβερνητικές κόντρες
(upd) Η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις της με τις Βρυξέλλες, αλλά όχι παράλογη, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2019 είναι ενιαίο.
«Δεν υπάρχει ούτε Plan B, ούτε Plan Β, ούτε ξεχωριστό σχέδιο Savona. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι ενιαίο», τόνισε ο Conte, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για ενδοκυβερνητικές κόντρες.
«Ο λόγος για τη σημερινή συνάντηση είναι αντικειμενικός: η ανάπτυξη ενός σοβαρού, αυστηρού και θαρραλέου ελιγμού θα συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι ο μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ανάπτυξη θα είναι οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Έχουμε ήδη μιλήσει για οικονομικά ζητήματα με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά ποτέ δεν ζητήσαμε παραχωρήσεις ή ευνοϊκή μεταχείριση, θα παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας με ψηλά το κεφάλι, με ένα λογικό project, θα είμαστε πολύ σοβαροί, πολύ σκληροί,  αλλά όχι παράλογοι», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τα εμπορικά συμφέροντα της χώρας με τις ΗΠΑ.
Σημείωσε επίσης ότι οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου πρέπει να αναβαθμιστούν, ώστε να αντανακλούν και τις συνθήκες στην Κίνα.
Στον απόηχο των δηλώσεων Conte, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 2,83% για να επιδεινωθεί αργότερα στο 2,92%.



«Τα σχόλια του Conte μπορούν να ερμηνευθούν ως ένδειξη ότι κάποια μέτρα για τις δαπάνες μπορεί να εφαρμοστούν σταδιακά σε διάστημα άνω του ενός έτους», ανέφερε αναλυτής της Mizuho, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Γενικά, ο τόνος φαίνεται μη συγκρουσιακός, κάτι που βοηθά σε ό,τι αφορά τη σχέση της Ιταλίας με την ΕΕ.
Αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας», πρόσθεσε.

Tria: Η Ιταλία δεν αμφισβητεί το ευρώ - Θα τηρηθούν οι δημοσιονομικοί κανόνες - Χαμηλότερη ανάπτυξη στο 1,2% το 2018


 Η ιταλική κυβέρνηση δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Giovanni Tria, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Sole 24.
Σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ  ο προϋπολογισμός του 2019 θα περιλαμβάνει τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση και το «εισόδημα του πολίτη», μια μορφή βασικού εισοδήματος, ενώ τόνισε ότι θα τηρηθούν οι δημοσιονομικοί κανόνες.
O Ιταλός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι η Ιταλία χρειάζεται ανάπτυξη για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ σημείωσε πως δεν βλέπει φυγή από τα ιταλικά ομόλογα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το ιταλικό ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% το 2018, από την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% και έως 1,1% το 2019.
Ο υπουργός αναμένει επίσης μια πτωτική αναθεώρηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στο 1% ή 1,1% τον επόμενο χρόνο από την προηγούμενη εκτιμήση για 1,4%.
«Αυτή η επιβράδυνση θα οδηγήσει το έλλειμμα στο 1,2% το 2019», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore. Αυτό θα ήταν υψηλότερο από τον στόχο για έλλειμμα στο 0,8% του ΑΕΠ που έθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι μια σαφέστερη εκτίμηση για το έλλειμμα θα είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο και ότι θα εξαρτηθεί από το κόστος εξυπηρέτησης χρέους και το ποσό των εσόδων ή των περικοπών δαπανών που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να αποφύγει μια αύξηση στο φόρο πωλήσεων.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες για προστριβές μεταξύ του Tria και των Salvini - Di Maio, εν όψει της κατάθεσης του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό 2019.
Και αυτό γιατί ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ είναι υπέρμαχος της τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων της Κομισιόν, με τους συγκυβερνώντες ηγέτες της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων να πιέζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης