Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στα 24,4 δισ. ευρώ περιορίστηκε το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ για το α΄ εξάμηνο 2018

Γερμανία: Στα 24,4 δισ. ευρώ περιορίστηκε το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ για το α΄ εξάμηνο 2018
Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις ΗΠΑ παραμένει αυξημένο παρά τις εμπορικές εντάσεις των δύο χωρών
Οριακή πτώση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις ΗΠΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διαμορφώθηκε στα 24,4 δισ. ευρώ, έναντι 24,5 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, διατηρώντας το μεγαλύτερο πλεόνασμα με τις ΗΠΑ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Παράλληλα, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στα 121,5 δισ. ευρώ, όντας ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τον πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Σημειώνεται ότι το υψηλό πλεόνασμα που εμφανίζει η Γερμανία στο εμπόριο σχολιάστηκε τις προηγούμενες μέρες και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας ότι συνεισφέρει στις εμπορικές εντάσεις και ενισχύει τον κίνδυνο υπονόμευσης της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας.
Το ΔΝΤ προέτρεψε τη γερμανική κυβέρνηση να αυξήσει τις επενδύσεις της περισσότερο απ' ότι εχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής, γεγονός που θα οδηγούσε σε αύξηση των εισαγωγών.
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχώρησαν μετά τη συμφωνία του Trump για μη επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων, ενώ παράλληλα οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται μειώσεις στους εμπορικούς φραγμούς.
Οι εξαγωγές της Γερμανίας προς τις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο εισαγωγέα γερμανικών προϊόντων, αυξήθηκαν κατά 0,8% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, στα 56,1 δισ. ευρώ, με τη Γαλλία και την Ολλανδία να έρχονται δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα στη σχετική λίστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης