Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη με δεκάδες θύματα σε αποθήκη όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

tags :
Έκρηξη με δεκάδες θύματα σε αποθήκη όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας
Η επαρχία Ιντλίμπ είναι μια από τις τελευταίες στη Συρία που δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του Bashar al -Assad, ο οποίος προειδοποίησε ότι η ανακατάληψη αυτής της περιοχής είναι ένας από τους στόχους του
Τουλάχιστον 39 άμαχοι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα (12/8/2018) από έκρηξη σε αποθήκη όπλων και πυρομαχικών σε κατοικημένη περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων δεν έχουν γίνει γνωστά επί του παρόντος, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο που διαθέτει πολύ μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.
Ο θλιβερός απολογισμός αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό νέων θυμάτων κάτω από τα ερείπια στην περιοχή Σαρμάντα, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.
Τα Λευκά Κράνη, οι αμφιλεγόμενοι διασώστες αυτοί που αναπτύσσουν δράση σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης και με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα προσπαθούν να ανασύρουν τα ερείπια αναζητώντας θύματα.
Πίσω από τον σωρό των ερειπίων, η πρόσοψη ενός άλλου κτιρίου είχε μαυρίσει από τη φωτιά που επεκτάθηκε μετά την έκρηξη νωρίς  το πρωί σε αυτό το βόρειο σημείο της επαρχίας που ελέγχεται από τις τζιχαντιστικές και ανταρτικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η αποθήκη βρισκόταν μέσα σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη Σαρμάντα και ανήκε σε έναν διακινητή όπλων που συνεργαζόταν με τζιχαντιστική οργάνωση,Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), που προήλθε από την Άλ Κάιντα.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα περισσότερα θύματα είναι μέλη οικογενειών μαχητών της HTS.
Η επαρχία Ιντλίμπ είναι μια από τις τελευταίες στη Συρία που δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του Bashar al -Assad, ο οποίος προειδοποίησε ότι η ανακατάληψη αυτής της περιοχής είναι ένας από τους στόχους του.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης