Τελευταία Νέα

Χ.A: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας.(14/08)

tags :
Χ.A: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας.(14/08)
«Η καλύτερη ευκαιρία για κάποιους»
Χ.A: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας.(14/08)

ΕΥΔΑΠ, με την μετοχή να ολοκληρώνει κάτω από τους KMO των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €5,4020. Η μετοχή κατέγραψε χθες απώλειες 1,65%, κι έκλεισε στα €5,3600.

Τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για τον ΑΔΜΗΕ, με την μετοχή να ολοκληρώνει για δεύτερη μέρα κάτω από τον KMO των 50HM, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €1,662. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 1,31%, κι έκλεισε στα €1,6620.

Σε κατάσταση συσσώρευσης παρέμεινε η Τέρνα Ενεργειακή, με την μετοχή να ολοκληρώνει μεταξύ των KMO των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, και με την στήριξη να βρίσκεται στον ΚΜΟ10 ημερών, στα €5,6912. Η μετοχή σημείωσεαπώλειες 0,52%, κι έκλεισε στα €5,7000.

Δεύτερη μέρα απωλειών για τα Πλαστικά Θράκης, με την μετοχή να προσπαθεί ανεπιτυχώς να διασπάσει ανοδικά τον KMO των πέντε ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, με την στήριξη να βρίσκεται στα €2,1782. Η μετοχή υποχώρησε 1,39%, κι έκλεισε στα €2,1700.

Διαγράφηκαν τα πρωινά κέρδη για τον Φουρλή, με την μετοχή να δεύτερη μέρα κάτω από τον KMO των 200HM, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €5,2539. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 1,80%, κι έκλεισε στα €5,4500.


/www.greekfinanceforum.com

«Η καλύτερη ευκαιρία για κάποιους» Δεν μπορούμε να πούμε αρκετά για τη χθεσινή συνεδρίαση και ειδικά την εικόνα των τραπεζικών μετοχών (-6,66%), αλλά και αγοράς συνολικά (-3%). Προσωπικά θεωρούμε την πτώση υπερβολική.
  • Ασχέτως πάντως τι πιστεύουμε, αν μπορούμε να πούμε κάτι, συνολικά για τις αγορές, είναι πως αυτές έψαχναν μια δικαιολογία για να διορθώσουν εδώ και καιρό.
  • Και η τελευταία κρίση στην Τουρκία ήταν η καλύτερη ευκαιρία για κάποιους.
  • Και το λέμε αυτό, γιατί νιώθουμε πως στην τελευταία συμπεριφορά των αγορών υπάρχει μια σχετική υπερβολή
  • Στη δική μας αγορά αυτή ήταν ακόμη μεγαλύτερη, υπερεκτιμώντας τον τουρκικό κίνδυνο (αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς πως εξελίσσονται τα πράγματα).
Έτσι και γίνεται συνήθως. Όταν η ψυχολογία είναι καλή. Το κάθε θετικό νέο, το εκλαμβάνει η αγορά ακόμη πιο θετικά. Και το αντίστροφο, όπως συμβαίνει τώρα με την Τουρκία.

-28%: Οι τράπεζες πρωταγωνίστησαν στην χθεσινή πτώση στο Χ.Α., με τον τραπεζικό δείκτη χθες να κλείνει στις 745,33 μονάδες (-6,66%), με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ.
  • Και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει το -28%.
  • Είναι η πτώση του τραπεζικού δείκτη από τα τέλη Απριλίου όταν και ο τραπεζικός δείκτης είχε κλείσει στις 1.030 μονάδες.
  • Μια ομολογουμένως πολύ μεγάλη πτώση, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι η εσωτερικές ειδήσεις δεν είναι τόσο αρνητικές.




ΟΤΕ: Είχε χθες μια κακή συνεδρίαση (10,88 ευρώ, -3,29%), μετά από μια περίοδο κάποιων εβδομάδων που  η μετοχή τα είχε πάει σχετικά καλά. Το κλειδί είναι η μετοχή να επιστρέψει υψηλότερα των 11,00 – 11,20 ευρώ.


  • Θα επαναλάβουμε πως με βάση αυτήν την παραμονή , η μετοχή είναι ικανή να κάνει σπουδαία πράγματα και πάνω από όλα η αγορά να βρει σε επιλεγμένα μη – τραπεζικά χαρτιά, στηρίξεις.
  • Από την άλλη πλευρά, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 10,60 – 10,70 ευρώ και κυρίως των 10,40 – 10,50 ευρώ, στηρίξεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαθούν.
http://www.bankingnews.gr/

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης