Τελευταία Νέα
Διεθνή

Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Η λίρα θα ενδυναμωθεί περαιτέρω - Το δολάριο έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής τιμωρίας

Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Η λίρα θα ενδυναμωθεί περαιτέρω - Το δολάριο έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής τιμωρίας
Τη δέσμευση ότι θα ενεργήσει για τη μείωση των συναλλαγματικών κινδύνων για τις εταιρείες, έδωσε ο Berat Albayrak
Η Τουρκία θα προστατεύσει τη λίρα, δήλωσε σήμερα (14/8/2018) ο τούρκος υπουργός Οικονομικών, Berat Albayrak, εκτιμώντας πως το τουρκικό νόμισμα, που διολίσθησε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα, θα ενδυναμωθεί περαιτέρω.
Μιλώντας ενώπιον των μελών του κυβερνώντος κόμματος του Recep Tayyip Erdogan, AK, ο Albayrak δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα στο πλαίσιο των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και θα ενεργήσει για τη μείωση των συναλλαγματικών κινδύνων για τις εταιρείες.
Όπως τόνισε ο τούρκος υπουργός Οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα και η Ρυθμιστική Τραπεζική Αρχή έλαβαν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» μετά την επίθεση στη λίρα, που «κηρύχθηκε» στις 10 Αυγούστου 2018.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει βήματα για την προστασία της λίρας.
Όπως συνέχισε χαρακτηριστικά ο Albayrak, το δολάριο έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής τιμωρίας.
Σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανακουφίσει τις αγορές, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές εκροές από τις τραπεζικές καταθέσεις.
Ο τούρκος υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ακόμη ότι η χώρα του θα πολεμήσει όσους προσπαθούν να βλάψουν το κλίμα εμπιστοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης