Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intersport Τουρκίας: Οι ζημίες, οι ημερομηνίες και η κεφαλαιακή ενίσχυση

Intersport Τουρκίας: Οι ζημίες, οι ημερομηνίες και η κεφαλαιακή ενίσχυση
Η προγενέστερη δημοσίευση στην Ελλάδα των ενοποιημένων στοιχείων της Φουρλής όταν η τουρκική θυγατρική ελέγχθηκε από τον ορκωτό στις 7 Αυγούστου
Ζημίες 12 εκατ. λιρών είχε το 2017 η θυγατρική της Φουρλής στην Τουρκία Intersport Atletik ενώ οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονταν σε 32,7 εκ τουρκικές λίρες και σύμφωνα με την ελεγκτική εταιρία εγείρεται αμφιβολία για την συνέχιση της δραστηριότητας.
Οι οικονομικές καταστάσεις έχουν ημερομηνία επισκόπησης την 7η Αυγούστου 2018 γεγονός που δείχνει ότι η δημοσίευση στην Ελλάδα των ενοποιημένων οικονομικών στοιχείων του ομίλου Φουρλή τον Μάρτιο του 2018 έγινε χωρίς να υπάρχουν οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εν λόγω θυγατρικής πράγμα που δεν αναφέρεται από τον ορκωτό.
Τα έσοδα της Interspot Atletik το 2017 αυξήθηκαν στα 92,8 εκ τουρκικές λίρες από 84 εκ λίρες το 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intersport Atletik αποφάσισε το Μάρτιο του 2018 αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 14 εκατ. τουρκικές λίρες προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις έναντι της εταιρικής νομοθεσίας της Τουρκίας για τα ελάχιστα κεφάλαια που πρέπει να διαθέτει μια εταιρία στη χώρα για να συνεχίσει να λειτουργεί.
Παράλληλα όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις η διοίκηση παρακολουθεί στενά την αποδοτικότητα των καταστημάτων και προβαίνει σε κλείσιμο των μη αποδοτικών.
Πάντως σε ενημέρωση που είχε κάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Φουρλή ανέφερε πως στην αγορά της Τουρκίας ο ελληνικός όμιλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στη δραστηριότητά του επισημαίνοντας ότι το μοναδικό πρόβλημα στη γειτονική χώρα είναι τα υψηλά ενοίκια που ζητούνται αφού οι τιμές αγγίζουν τα 60, 70 και 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και αποκλειστικά μόνο σε εμπορικά κέντρα (mall) όταν στην Ελλάδα οι αντίστοιχες τιμές ενοικίασης δεν ξεπερνούν τα 25 και 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Προφανώς οι ζημίες κατά τον κ. Πεταλά δεν αποτελούσε πρόβλημα.
Όμως η κατάρρευση της τουρκικής λίρας είναι προφανές ότι επιτείνει τις δυσκολίες και αποτελεί ερώτημα τι επιδόσεις θα επιτύχει ο όμιλος Φουρλή στην Τουρκία με την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης